Ολυμπιακός: Ρόστερ με αλλαγές αλλά εξίσου ισχυρό!

Ο Ολυμπιακός έκανε λίγες, αλλά εύστοχες αλλαγές, τουλάχιστον στη θεωρία - Διαθέτει χημεία, ομοιογένεια, αλλά και νοοτροπία πρωταθλητή - Τα όπλα του ενόψει της νέας σεζόν.

Ολυμπιακός: Ρόστερ με αλλαγές αλλά εξίσου ισχυρό!

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την τέταρτη μεταγραφική του κίνηση, αποκτώντας τον Ταρίκ Μπλακ για τον ρόλο του τρίτου σέντερ στο ρόστερ. Με αυτόν τον τρόπο ισχυροποιήθηκε η ερυθρόλευκη φροντ-λάιν, η οποία θα έχει νέα πρόσωπα. Στη θέση του Χασάν Μάρτιν προστέθηκε ο Τζόελ Μπολομπόι, ένας λιγότερο ικανός παίκτης στην επίθεση, αλλά σαφώς ανώτερος στο κομμάτι της άμυνας και στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Εξίσου καλός στο πικ-εν-ρολ, αλλά και περισσότερο μακρύς από τον προκάτοχό του, διαθέτοντας άλμα κοντά στο ένα μέτρο. Ο Ταρίκ Μπλακ ανήκε στα πρώτα ονόματα ψηλών στην Ευρώπη. ένας τραυματισμός τον κράτησε πίσω, αλλά αν καταφέρει να συνέλθει, τότε θα μιλάμε για μία αχτύπητη τριάδα ψηλών στο μεγάλο λιμάνι: Φαλ, Μπολομπόι, Μπλακ.

Στην περιφέρεια, η ομάδα δέχτηκε μία σημαντική απώλεια με την αποχώρηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος έδωσε σημαντική επιθετική ώθηση στην ομάδα. Όμως, στη θέση του ήρθε ένας ναι μεν πιο κοντός παίκτης, αλλά με εξίσου καλό σουτ. Θα λέγαμε και με ακόμη καλύτερο τρίποντο, καθώς σουτάρει με πάνω από το 40%. Ο Αιζάια Κάνααν έχει μεγάλη έφεση στην επίθεση, γρήγορη εκτέλεση και ξέρει να βάλει τη μπάλα στο καλάθι από όποιο σημείο και αν βρεθεί.

Στη θέση «4» ήρθε ο Άλεκ Πίτερς, ένας παίκτης με τρομερό σουτ από την περιφέρεια, έχοντας την ικανότητα να παίζει και με πρόσωπο μέσα στη ρακέτα. Διαθέτει έφεση στο σκορ, ένας παίκτης που παίζει και με το μυαλό, ενώ είναι ικανός και στο κομμάτι της άμυνας. Δεν είναι γρήγορος, είναι σαφώς αρκετά διαφορετικός ψηλός από τον Γιώργο Πρίντεζη, αλλά αναμφίβολα πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων σουτέρ της Ευρωλίγκας, ο οποίος αν βρει ρυθμό δείχνει ασταμάτητος. Παράλληλα, με Βεζένκοφ-Πίτερς στο «4», το παιχνίδι του Ολυμπιακού μεγαλώνει στις τέσσερις γραμμές και θα δημιουργούνται χώροι μέσα στη ρακέτα για να δράσουν οι συμπαίκτες τους.

Γενικότερα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει τον βασικό κορμό της ομάδας, διαθέτει χημεία, ομοιογένεια, έχει αποκτήσει νοοτροπία νικητή και κατάφερε να κάνει εύστοχες προσθαφαιρέσεις. Αυτό θα φανεί στην πράξη, αλλά στη θεωρία έγιναν καλές και ορθολογικές κινήσεις, οι οποίες δείχνουν να κουμπώνουν σωστά στο ρόστερ της ομάδας.

Η βασική 12άδα του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2022-2023:

PG: Τόμας Ουόκαπ, Κώστας Σλούκας, Μιχάλης Λούντζης

SG: Αιζάια Κάνααν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης

SF: Κώστας Παπανικολάου, Σακίλ ΜακΚίσικ

PF: Σάσα Βεζένκοφ, Άλεκ Πίτερς

C: Μουσταφά Φαλ, Τζόελ Μπολομπόι, Ταρίκ Μπλακ