ΕΣΑΚΕ: «Σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία το Σούπερ Καπ»

Σε απάντηση στην επιστολή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης προχώρησε ο ΕΣΑΚΕ ξεκαθαρίζοντας το ζήτημα με τη διεξαγωγή του Σούπερ Καπ.

ΕΣΑΚΕ: «Σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία το Σούπερ Καπ»

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είχε στείλει επιστολή με την οποία εξέφραζε την ανησυχία για τη διεξαγωγή του ελληνικού Σούπερ Καπ στην Κύπρο, για την οποία, όπως δήλωσε, δεν έχει καμία ενημέρωση, σύμφωνα με πληροφορίες από Mέσα της Κύπρου.

Όπως ενημέρωσε ο ΕΣΑΚΕ, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής της Basket League, Ανδρέα Γαλατσόπουλο, και τον πρόεδρο της ΚΟΚ, Ανδρέα Μουζουρίδη κατά την οποία κοινοποιήθηκε η επιθυμία διεξαγωγής του Σούπερ Καπ στην Κύπρο, τονίζοντας ότι όποιες κινήσεις θα γίνουν σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία.

Αναλυτικά η θέση του ΕΣΑΚΕ:

«Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος επικοινώνησε σήμερα (26/7) με τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Ανδρέα Μουζουρίδη προκειμένου να του εκφράσει την επιθυμία να διευρενηθούν οι πιθανότητες διεξαγωγής του Super Cup στην Κύπρο.

Ο κ. Γαλατσόπουλος τόνισε προς τον κ. Μουζουρίδη ότι ο ΕΣΑΚΕ σέβεται τους θεσμούς και επιθυμεί εάν υλοποιηθεί η ιδέα της διεξαγωγής του Super Cup στην Κύπρο, η διοργάνωση να γίνει σε απόλυτη συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, που αποτελεί την ανώτατη αρχή του αθλήματος στην χώρα.

Η παραπάνω θέση αναμένεται να αποτυπωθεί και γραπτώς σε επιστολή που θα στείλει ο ΕΣΑΚΕ προς την ΚΟΚ και στην οποία ο κ. Μουζουρίδης θα καλείται σε τηλεδιάσκεψη με τον κ. Γαλατσόπουλο προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της διεξαγωγής του θεσμού της Λίγκας στην Κύπρο».