Τζόνσον: «Το ελληνικό πρωτάθλημα απ' τα καλύτερα στην Ευρώπη»

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου αποκτήματος του Λαυρίου, Τζέιλεν Τζόνσον. 

Τζόνσον: «Το ελληνικό πρωτάθλημα απ' τα καλύτερα στην Ευρώπη»

Ο Τζέιλεν Τζόνσον θα αγωνίζεται με το Λαύριο την προσεχή σεζόν στο πρωτάθλημα της Basket League και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στη χώρα μας αλλά και τους στόχους του με τη νέα του ομάδα.

Για την απόφασή του να έρθει στο Λαύριο: «Ήξερα ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη και ότι θα υπάρχουν ευκαιρίες εκεί. Οι εκπρόσωποί μου ήταν ενθουσιασμένοι στο άκουσμα του ενδιαφέροντος από το Λαύριο, το ίδιο σκέφτηκα και εγώ. Μετά την υπογραφή μου, είδα κάποια πράγματα για την ομάδα, είδα κάποιους από τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί τα προηγούμενα χρόνια, ποια εξέλιξη είχαν και τι καριέρα κάνουν πλέον και ελπίζω να έχω ίδια πορεία».

Για τους παίκτες στους οποίους αναφέρεται: «Έχω παίξει αντίπαλος με τον Τάισον Κάρτερ και γνωρίζω καλά τον Κέβιν Πάντερ, που ήταν στο Tennessee και αποφοίτησε την προηγούμενη σεζόν από αυτή που πήγα εγώ στο πανεπιστήμιο αυτό. Δεν έτυχε ακόμα να μιλήσουμε για το Λαύριο, αλλά θα προσπαθήσω να τους βρω και να τα πούμε για την ομάδα και την πόλη».

Για τους στόχους του ενόψει της νέας σεζόν: «Πιστεύω ότι το Λαύριο είναι πολύ καλή επιλογή ως πρώτο βήμα για την επαγγελματική καριέρα ενός αθλητή. Νομίζω ότι μου καλύπτει όλα όσα σκεφτόμουν για το πώς πρέπει να είναι η πρώτη ομάδα στην επαγγελματική μου καριέρα και ελπίζω να γίνουν όλα έτσι ακριβώς».

Για το τι να περιμένει ο κόσμος από εκείνον εντός παρκέ: «Θα δουν έναν παίκτη που παίζει με μεγάλη ένταση, με πολλή ενέργεια, που σουτάρει καλά τη μπάλα, που συμμετέχει στα ριμπάουντ και του αρέσει να τρέχει στο transition, ολοκληρώνοντας τις φάσεις με καρφώματα. Μίλησα και με τον προπονητή, μου είπε κάποια πράγματα για το τι θα πρέπει να κάνω, πώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσω την αθλητικότητά μου και τα σωματικά προσόντα μου ώστε να παίζω άμυνα και να είμαι αποδοτικός και σε αυτό το κομμάτι και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν και να βρεθούμε όλοι μαζί στο γήπεδο».