ΕΟΚ - ΕΣΑΚΕ: Μόνιασαν για λίγο μέχρι να ξανακοντραριστούν

ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ μόνιασαν για λίγο, σύντομα όμως θα ξανακοντραριστούν

ΕΟΚ - ΕΣΑΚΕ: Μόνιασαν για λίγο μέχρι να ξανακοντραριστούν

Ο θάνατος του Γιώργου Κονδύλη μπόρεσε να φέρει λίγο πιο κοντά ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ. Σε τέτοιες στιγμές οι όποιες κόντρες ξεχνιούνται και καταλαβαίνεις πως η ζωή είναι το σπουδαιότερο αγαθό. Βέβαια, γρήγορα θα επιστρέψουμε στην κλασική καθημερινότητα και τις γνώριμες διαμάχες. Τουλάχιστον για λίγο ενώθηκαν στον πόνο ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ, αφού ο Κονδύλης ήταν ένας άνθρωπος που είχε μόνο συμπάθειες. Και μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι σαν αυτόν. Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα στο ελληνικό μπάσκετ.

Στο διά ταύτα, αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο αριθμός των ομάδων στη νέα Basket League. Όπως όλα δείχνουν, πάμε για πρωτάθλημα 12 ομάδων. Η αδυναμία του Ψυχικού, αλλά και της Λάρισας, θα λέγαμε ότι… έκατσαν κουτί στον ΕΣΑΚΕ, που επιθυμούσε τον… μαγικό αριθμό 12. Η ΕΟΚ, βέβαια, ως όφειλε, ενημέρωσε Τρίτωνα και Χαρίλαο Τρικούπη ότι μπορούν να κινήσουν τις διαδικασίες για να παίξουν στην Α1 (πρώτος επιλαχών είναι ο Τρίτων και μετά οι Μεσολογγίτες). Η ομάδα των Σεπολίων θεωρείται απίθανο να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Μπάσκετ Λιγκ, ενώ έναν αστερίσκο θα βάλουμε στον Χαρίλαο Τρικούπη, που μπορεί να επιθυμεί την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία.

Ακόμη όμως και να υπάρξει θετική ανταπόκριση, ο ΕΣΑΚΕ δεν φαίνεται να πετάει τη σκούφια του και δείχνει να έχει πάρει την απόφαση να προχωρήσει με 12 ομάδες τη νέα σεζόν. Καταλαβαίνουμε πως μπορεί να υπάρξει θέμα και νέος γύρος κόντρας ανάμεσα στην ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ. Ο κανονισμός είναι λίγο ασαφής και ο καθένας τον μεταφράζει όπως θέλει. Ο ΕΣΑΚΕ πάντως θεωρεί ότι είναι καλυμμένος και έχει το δικαίωμα να μη δεχτεί άλλη ομάδα. Θα φανεί.

Κατά τα λοιπά, ξεκίνησε η δράση για τις μικρές Εθνικές. Η πρώτη χρονικά συμμετοχή, αυτή της Εθνικής Νέων Γυναικών, δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς τα κορίτσια μας δεν μπόρεσαν να πάρουν την άνοδο στην Α’ Κατηγορία. Ειλικρινά, δεν το περιμέναμε. Μιλάμε για μια σπουδαία φουρνιά, με πολλές ήδη επιτυχίες στο ενεργητικό της. Ο Θάνος Νίκλας πήρε πάνω του την ευθύνη και κάλυψε τις αθλήτριες. Μια κίνηση που τον τιμάει. Εμείς πιστεύουμε ότι ήταν η… κακιά στιγμή και έγινε το… κακό παιχνίδι τη στιγμή που δεν έπρεπε. Δυστυχώς, έτσι είναι αυτές οι διοργανώσεις, τα πάντα κρίνονται στα νοκ άουτ. Μπορεί να πας τρένο και να χάσεις ένα παιχνίδι και να τεθείς εκτός στόχων. Το είπε και ο Μάκης Γιατράς. Που δίνει τη δική του προσπάθεια αυτήν τη στιγμή με την Εθνική Νέων Ανδρών.

Η παρουσία των μικρών Εθνικών φέτος είναι γενικότερα ένα στοίχημα για την ΕΟΚ, που άλλαξε τους προπονητές και περιμένει να δει τα αποτελέσματα. Πήρε μερικά ρίσκα στις επιλογές της, το αποτέλεσμα θα δείξει τι… ψάρια έπιασε. Αρκετοί πιστεύουν ότι δεν έχουμε πρόβλημα μόνο στην ανάδειξη νέων παικτών, αλλά και στους προπονητές. Δεν βγαίνουν πολλοί καλοί νέοι προπονητές ή μπορεί να υπάρχουν, αλλά να μη γίνεται σωστή αξιολόγησή τους. Ένα ακόμη θέμα που πρέπει να απασχολήσει τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ.