Σπανούλης: «Μιλήσαμε με Μπλατ για διάφορα...»

Πανέτοιμος για την έναρξη της νέας μπασκετικής σεζόν εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Βασίλης Σπανούλης.

Σπανούλης: «Μιλήσαμε με Μπλατ για διάφορα...»
Eurokinissi

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Βασίλης Σπανούλης, μίλησε λίγο πριν από την έναρξη της πρώτης προπόνησης του Ολυμπιακού και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην καινούρια ομάδα που θα «χτιστεί», στον προπονητή Ντέιβιντ Μπλατ αλλά και στο ρεκόρ του Ναβάρο που καλείται να «σπάσει»

Για τη νέα σεζόν του Ολυμπιακού: «Είναι μια καινούργια χρονιά. Ξεκινάμε μια χρονιά γεμάτη φιλοδοξίες και κοντινά όνειρα. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε».

Για το αν η φετινή σεζόν του θυμίζει το 2011: «Σίγουρα έχει μερικά κοινά στοιχεία, αλλά ποτέ οι χρονιές δεν ξέρεις αν θα εξελιχθούν ίδιες. Μακάρι να εξελιχθεί ίδια. Υπάρχουν καινούργια πρόσωπα, καινούργια φιλοσοφία. Θα χρειαστεί χρόνος να βγάλουμε αυτά που θέλει ο κόουτς στο παρκέ».

Για το αν είναι έτοιμος να... σπάσει τα ρεκόρ του Ναβάρο: «Εγώ περιμένω να τα πάει καλά η ομάδα. Να πάρουμε τίτλους, να έχουμε υγεία, είναι κάτι που μας έλειψε τα προηγούμενα χρόνια. Πάνω από όλα είναι η ομάδα και οι τίτλοι και μετά το προσωπικό».

Για τον νέο Ολυμπιακό: «Ήρθαν νεαροί ταλαντούχοι παίκτες και κάποιοι που παίζουν πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να παντρέψουμε την εμπειρία με τα νιάτα. Να ενώσουμε τα στοιχεία και να τα βγάλουμε στο γήπεδο».

Για το τι θέλει να μάθει στους νέους παίκτες της ομάδας: «Το θέμα είναι να κάνουμε μια ομάδα με πνεύμα νικητή, χαρακτήρα και ρόλους. Πάνω από όλους η ομάδα και μόνο το καλό της. Μόνο έτσι θα έχει επιτυχία η ομάδα».

Για τα καλά λόγια του Ντέιβιντ Μπλατ για τον ίδιο: «Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια, είναι όμορφο να ακούς καλά λόγια από τον προπονητή σου. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να επανέλθει στους τίτλους».

Για τις συζητήσεις του με τον Μπλατ: «Μιλήσαμε για διάφορα πράγματα. Έγινε καλή κουβέντα και συνεχίσαμε».

Για το κορμί του: «Είμαι καλά, ξεκουράστηκα. Είμαι έτοιμος για μια δύσκολη προετοιμασία. Πρέπει να βάλουμε πολλές ώρες δουλειάς στο γήπεδο. Θα χρειαστεί χρόνος και μυαλό. Από την πλευρά μου είμαι έτοιμος να είμαι σε καλή κατάσταση και να βοηθήσω την ομάδα».