Μπλατ: «Το ρόστερ έχει κλείσει αλλά...»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά την διάρκεια της πρώτης προπόνησης του Ολυμπιακού. 

Μπλατ: «Το ρόστερ έχει κλείσει αλλά...»

Ο νέος τεχνικός των Πειραιωτών, Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε λίγο πριν την έναρξη της πρώτης προπόνησης για την νέα χρονιά και την φιλοσοφία. Επίσης αναφέρθηκε για το αν θα κλείσει το ρόστερ και για την συνύπαρξη του με τον Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Καλησπέρα σε όλους. Καλώς ήρθατε! Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε την προετοιμασία μας. Για την ακρίβεια είμαστε ενεργοί τις τελευταίες 4-5 μέρες, αλλά σήμερα ξεκινάμε και επίσημα. Προσωπικά είμαι πολύ πολύ χαρούμενος, ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να έχουμε μια σπουδαία χρονιά με την ομάδα του Ολυμπιακού», είπε.

Και συνέχισε: «Όπως ξέρετε είμαστε στη φάση που χτίζουμε την ομάδα, που είναι μια πολύ καλή μίξη των σπουδαίων παικτών του Ολυμπιακού που είναι ήδη εδώ μερικά χρόνια και διαθέτουν εμπειρία και το DNA του πρωταθλητή. Προσθέσαμε αρκετά κομμάτια αποτελούμενα από νιάτα, αθλητικότητα και ταχύτητα, ώστε να δημιουργήσουμε μια διαφορετική ομάδα που θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε. Θα κάνουμε το καλύτερό μας για να πετύχει η ομάδα, να κάνουμε περήφανους τους φιλάθλους μας και ελπίζουμε να προφέρουμε θέαμα σε πολλούς ανθρώπους».

Αναφερόμενος στους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, είπε: «Τους έχω αντιμετωπίσει και σε Εθνικό και σε συλλογικό επίπεδο και μπορώ να σας πω με ειλικρίνεια και τιμιότητα πως είναι πολύ καλύτερα να είσαι μαζί τους παρά εναντίον τους. Μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου και τον Βαγγέλη Μάντζαρη είναι παίκτες που όπως είπα και νωρίτερα έχουν το DNA του πρωταθλητή. Είναι πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό και θα μας βοηθήσουν με την ηγετικότητά τους, τις ικανότητές τους και μαζί με τους νέους παίκτες θα δημιουργήσουν μια επιτυχημένη ομάδα».

Ερωτηθείς αν τον… τρομάζει η πίεση απάντησε: «Για εμένα η πίεση και η προσδοκία ήταν πάντα κάτι εσωτερικό, όχι κάτι που έρχεται από έξω. Η προσέγγισή μου και η φιλοσοφία μου είχε πάντα να κάνει με το να κάνω την καλύτερη δουλειά που μπορώ. Να βοηθήσω αυτούς που συνεργάζομαι να κάνουν το τέλειο και να αποδώσουν το καλύτερο βάσει των δυνατοτήτων τους. Το τι θα γίνει με τα αποτελέσματα ακολουθεί, δεν οδηγεί... Όταν έχεις υψηλές προσδοκίες και πίεση και αυτό σε οδηγεί, τότε η δυνατότητά σου να επιτύχεις, κατά την γνώμη μου, είναι χαμηλότερη. Για αυτό το βλέπω περισσότερο από μέσα μου και βάζω πολύ πίεση στον εαυτό μου, δεν χρειάζομαι κανέναν να με βοηθήσει σε αυτό».

Για το αν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση και να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή, είπε: «Για εμένα δεν είναι κάτι άγνωστο. Νιώθω τυχερός που είμαι σε μια ομάδα με αυτή την ιστορία, με αυτό το DNA όπως είπα και πριν, με αυτές τις δυνατότητες που μας επέτρεψαν να χτίσουμε αυτού του είδους την ομάδα. Μπορώ μόνο να είμαι ευγνώμων και ενθουσιασμένος για αυτό».

Σε ερώτηση αναφορικά με τους νέους Έλληνες παίκτες και το πλάνο του για αυτούς, τόνισε πως… «Όταν είσαι σε μια ομάδα όπως αυτή, προφανώς ο ανταγωνισμός που έχεις μπροστά σου, οι προκλήσεις και οι στόχοι που θέτεις αποτελούν προτεραιότητα. Όμως, την ίδια στιγμή έχω την ευθύνη να χτίσω κάτι πέρα από το σήμερα. Αναφέρατε τους νέους παίκτες της ομάδας και φυσικά δεν μιλήσαμε και για εκείνους που φέραμε έξω από την Ελλάδα. Κάποιοι ήταν εδώ όπως οι Στρέλνιεκς και Μιλουτίνοβιτς και άλλους καινούργιους. Είναι δουλειά μου να κάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα εδώ, όχι μόνο να κερδίζουμε το επόμενο ματς, αλλά να αναπτύξουμε το πρόγραμμα για το μέλλον. Το έχω κάνει στο παρελθόν και πιστεύω πως μπορώ να το κάνω ξανά».

Για το αν έχει "κλείσει" το ρόστερ: "Δεν περιμένω κάποια αλλαγή τώρα. Επειδή είμαστε στον επαγγελματικό αθλητισμό ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Προς το παρόν πάντως, έχουμε ένα γεμάτο και ταλαντούχο ρόστερ. Είμαι χαρούμενος για το πώς τα έχουμε βρει".

Για τις υποσχέσεις που μπορεί να δώσει: "Ο κόσμος μας αξίζει την καλύτερή μας προσπάθεια και την αφοσίωσή μας, για να κάνουμε τον Ολυμπιακό επιτυχημένο, όπως ήταν στο παρελθόν. Πάντα πίστευα πως τα αποτελέσματα ακολουθούν. Αυτό που προηγείται είναι η συγκέντρωσή και η αφοσίωσή σου στη δουλειά που κάνεις στο γήπεδο. Ο κόσμος αξίζει το καλύτερο, αυτό πρέπει να τους φέρουμε".

.