Καλύτερος αμυντικός της Basket League ο Τόμας Ουόκαπ

Κορυφαίος αμυντικός της Basket League αναδείχθηκε ο παίκτης του Ολυμπιακού

Καλύτερος αμυντικός της Basket League ο Τόμας Ουόκαπ

Ο Τόμας Ουόκαπ έλαβε τη διάκριση του κορυφαίου αμυντικού στην Basket League τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ο Αμερικανός γκαρντ μεταξύ άλλων, τόνισε πως είναι χαρούμενος που θα εκπροσωπήσει τον Ολυμπιακό όταν παραλάβει το βραβείο.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Basket League:

Ο Τόμας Γουόκαπ είναι ο Καλύτερος Αμυντικός της Stoiximan Basket League της σεζόν 2021-22. Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού «διαδέχεται» τον Χάουαρντ Σαντ – Ρος ο οποίος είχε αναδειχθεί Καλύτερος Αμυντικός την αγωνιστική χρονιά 2018-19 ως παίκτης της ΑΕΚ και την περασμένη σεζόν, 2020-21, είχε αναδειχθεί ξανά Καλύτερος Αμυντικός ως παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Ο Γουόκαπ ήταν πρώτος σε όλες τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη του Καλύτερου Αμυντικού.

Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ των Πρωταθλητών και Κυπελλούχων Ελλάδας «ερυθρόλευκων» πήρε 7 ψήφους, ποσοστό 28%, στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 13 ομάδων της Stoiximan Basket League με τους Ουσμάν Κρουμπάλι της Λάρισας, Χάουαρντ Σαντ Ρος και Μουσταφά Φαλ να συγκεντρώνουν από 3 ψήφους (12%).

Ο Γουόκαπ στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ψηφίστηκε από το 32,65% (16 ψήφοι), ενώ δεύτερος ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με 8 ψήφους και 16,33%.

Στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού ο Γουόκαπ συγκέντρωσε το 19,16% των προτιμήσεων και δεύτερος ήταν ο Έρικ Λόκετ του Άρη με 8,8%.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος και υπερήφανος γι’ αυτή την διάκριση, αλλά δεν είναι ατομική», τόνισε ο Γουόκαπ και εξήγησε: «Είναι ομαδική και οφείλεται στην αμυντική συνοχή του συνόλου. Είμαι χαρούμενος που θα εκπροσωπήσω τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου και τον Ολυμπιακό όταν παραλάβω το βραβείο».