Ο Ολυμπιακός και οι έξι ξένοι

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη έξι ξένους στο ρόστερ του, αλλά η ομάδα δεν θα διστάσει να πάει και σε έβδομο παίκτη, στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Σάσα Βεζένκοφ - Η δυσκολία με Ντίνο Μήτογλου.

Ο Ολυμπιακός και οι έξι ξένοι

Ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει δικαίωμα να αγωνίζεται με έξι ξένους. Όπως και όλες οι ομάδες. Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει περιθώριο στους ξένους. Βάζεις όσους θέλεις. Οι Πειραιώτες έχασαν ένα διαβατήριο με την αποχώρηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να δουν να αποχωρεί ένα ακόμη. Εκείνο του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος είναι στη χώρα μας από 15 ετών και έχει ελληνικό διαβατήριο.

Αυτή τη στιγμή οι ξένοι παίκτες του Ολυμπιακού είναι έξι: Moυσταφά Φαλ, Αϊζάια Κάνααν, Τόμας Ουόκαπ, Τζόελ Μπολομπόι, Άλεκ Πίτερς, Σακίλ Μακ Κίσικ. Στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Σάσα Βεζένκοφ, οι Πειραιώτες θα πρέπει να στραφούν σε έβδομο ξένο. Δεν υπάρχει Έλληνας. Ιδανική περίπτωση θα ήταν ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος ανήκει στην Αρμάνι Μιλάνο, αλλά έχει θέματα. Αγωνιστικά εξαιρετικός παίκτης, σε καλή ηλικία (26) και με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο. Από τη στιγμή όμως που πιάστηκε ντοπέ, είναι εκτός δράσης από τον περασμένο Φλεβάρη και κινδυνεύει με τιμωρία ακόμη και ενός έτους μακριά από τα γήπεδα.

Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός πορευτεί με επτά ξένους (εφόσον φύγει ο Σάσα Βεζένκοφ), τότε η ομάδα στις εγχώριες διοργανώσεις θα κόψει κάποιον και θα βάζει στη δωδεκάδα έναν από τους νεαρούς που έχει στο ρόστερ του. Θα είναι ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης; Ενδεχομένως ναι, αλλά υπάρχει περίπτωση η ομάδα να κάνει και επένδυση με κάποιον άλλον Έλληνα παίκτη, από τη νέα γενιά του μπάσκετ στη χώρα μας.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει στο «ΦΩΣ», ο Ολυμπιακός παρακολουθεί τις περιπτώσεις του 20χρονου πάουερ φόργουορντ, Γιώργου Τανούλη του Προμηθέα (ο οποίος έχει υψηλές προδιαγραφές) αλλά και του συνομηλίκου του σούτινγκ γκαρντ, Όμηρου Νετζήπογλου, ο οποίος ανήκει στην ομάδα του Άρη. Μην ασχολείστε με το σενάριο για τον Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά. Για πολλούς και διάφορους λόγους, οι Πειραιώτες δεν πρόκειται να κινηθούν για την απόκτησή του