Το 1/3 του ρόστερ του Άρη είναι από τα... σπλάχνα του!

Με αφορμή την λύση της συνεργασίας με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη προ μερικών εβδομάδων, δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν δημοσίως πως ο Άρης “τρώει τα παιδιά” του. Η πραγματικότητα είναι κάπως… διαφορετική.

Το 1/3 του ρόστερ του Άρη είναι από τα... σπλάχνα του!

Στο ρόστερ των 15 παικτών που διαχειρίζεται στη φετινή προετοιμασία ο Βαγγέλης Αγγέλου, υπάρχουν πέντε παίκτες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του Άρη!

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης έπαιξε μπάσκετ από μικρό παιδί στον Άρη. Γαλουχήθηκε και ανδρώθηκε μπασκετικά με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Φέτος είναι αρχηγός των κίτρινων, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο δύο ετών.

Ο Δημήτρης Φλιώνης από 7χρονών του βρίσκεται στον Άρη. Φέτος ανανέωσε το συμβόλαιό του και παραμένει αθλητής του Άρη συμπληρώνοντας αισίως 14 χρόνια στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Ο Στράτος Βουλγαρόπουλος, σέντερ με ύψος 2,17 μ., διεθνής με την Εθνική Εφήβων και ο οποίος πέρσι κλήθηκε στο Basketball Without Borders που διοργανώνει το ΝΒΑ, είναι στον Άρη τα τελευταία δύο χρόνια, έπαιξε παιδικό και εφηβικό και φέτος διανύει τη δεύτερη σεζόν του - αν και ακόμα δεν έχει ενηλικιωθεί - στο ανδρικό τμήμα.

Ο Κώστας Βλάσιος, 17χρονος πλέι μέικερ, είναι ένα παιδί στο οποίο οι κίτρινοι επένδυσαν από τα τμήματα υποδομής και ο Βαγγέλης Αγγέλου αποφάσισε την παρουσία του στην προετοιμασία.

Ο Βαλάντης Κουρτίδης, 17χρονος φόργουορντ, διεθνής με την Εθνική Εφήβων είναι επίσης παρών στην προετοιμασία του Άρη και υπολογίζεται κανονικά από τον Αγγέλου.

Το 1/3 του φετινού ρόστερ έχει προαχθεί στο ανδρικό τμήμα από τα τμήματα υποδομής του Άρη, κάτι που σαφώς διαψεύδει όσα λέχθηκαν, αλλά κυρίως αναδεικνύει πως οι κίτρινοι κάτι κάνουν… σωστά. Αν σε αυτές τις περιπτώσεις προστεθούν και παίκτες που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες της Ελλάδας πλέον και προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του Άρη όπως ο Κώστας Παπανικολάου, ο Σάσα Βεζένκοφ, ο Σπύρος Μούρτος, τότε μπορεί εύκολα να συμπεράνει ότι οι κίτρινοι παραμένουν “κυψέλη” του ελληνικού μπάσκετ.