Το νέο βήμα του Σπανούλη

Ο Βασίλης Σπανούλης στάθηκε τυχερός για την πλούσια καριέρα που έζησε ως παίκτης, τόσο ως μέλος της εθνικής μας ομάδας όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Το νέο βήμα του Σπανούλη

Ένας παίκτης που δούλεψε πάρα πολύ, βελτιώθηκε μέσα στα χρόνια, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών στην Ευρώπη. Ένας άνθρωπος με τεράστια προσήλωση στον στόχο, δουλευταράς και με τεράστια αγάπη για αυτό που κάνει. Κατέκτησε όλους τους τίτλους, σάρωσε τις ατομικές διακρίσεις, γνώρισε τον σεβασμό και την αποθέωση, έγινε παίκτης-θρύλος όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το μόνο... αγκάθι πως δεν τελείωσε τη λαμπρή καριέρα του όπως θα ήθελε. Δυστυχώς για εκείνον ο κορονοϊός έβαλε... φρένο και αναγκάστηκε να πει «αντίο» σε άδεια γήπεδα, με τον Ολυμπιακό να μην αγωνίζεται στις εγχώριες διοργανώσεις. Θα τιμηθεί όμως για την τεράστια προσφορά του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο ΣΕΦ.

Έναν χρόνο μετά τη μεγάλη του απόφαση να αποχωρήσει από την αγωνιστική δράση, ο Σπανούλης ανακοινώθηκε από το Περιστέρι στον ρόλο του κόουτς. Κανείς δεν ξαφνιάστηκε από τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Ο Λαρισαίος με το που τερμάτισε την καριέρα του είχε ήδη βάλει στόχο να ακολουθήσει την προπονητική. Αυτό ήταν το όνειρό του και η σκέψη αυτή είχε ωριμάσει μέσα του.

Ήταν δεδομένο πως θα παρέμενε στον χώρο του μπάσκετ, αλλά το θέμα ήταν σε ποιο πόστο. Άρχισε να προπονεί, λοιπόν, ομάδες νεαρών παικτών, μάζεψε πολύτιμες εμπειρίες και ξαφνικά πήρε απόφαση να μπει στα... βαθιά. Το Περιστέρι είναι μία ομάδα με παράδοση στο ελληνικό μπάσκετ, υπάρχει αγάπη για το σπορ και αποφάσισε να ποντάρει στο ταλέντο και στην προοπτική του Λαρισαίου.

Ο Σπανούλης καλείται άμεσα «να σκοτώσει τον παίκτη μέσα του», να μπει στο κοστούμι του προπονητή και να αναλάβει δράση σωματικά, ψυχικά και εγκεφαλικά από ένα άλλο και δύσκολο πόστο. Έχει τεράστιες παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο, υπήρξε κορυφαίος εγκεφαλικός γκαρντ και αναμφίβολα έχει τα στοιχεία και τις γνώσεις να τα καταφέρει.

Eίναι μία νέα και τεράστια πρόκληση στην καριέρα του Σπανούλη και αναμφίβολα στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα μπει σε τροχιά πλέι οφ. Το Περιστέρι θα κληθεί να ποντάρει στο… νέο αίμα των ελλήνων παικτών και σε συνδυασμό με αξιόλογους ξένους θα επιχειρήσει να φτιάξει μία ομάδα που θα παίξει καλό μπάσκετ αλλά που θα φέρει και αποτελέσματα. Να τονίσουμε πως το Περιστέρι δεν θα παίξει μόνο στην Ελλάδα, δήλωσε συμμετοχή και στο Τσάμπιονς Λιγκ, και οι υποχρεώσεις του Λαρισαίου θα είναι αρκετές.

Ο Σπανούλης δεν θα είναι μόνος του στο Περιστέρι. Επέλεξε και ανθρώπους της εμπιστοσύνης του, με τους οποίους θα μιλάει την ίδια γλώσσα. Σάββας Καμπερίδης, Κώστας Χαραλαμπίδης, ενώ στο επιτελείο θα βρεθεί και ο Ντούσαν Βούκσεβιτς.

Τον ρόλο του μάνατζερ της ομάδας αναλαμβάνει ο συμπατριώτης συνομήλικος, άλλοτε συμπαίκτης (Εθνικές Εφήβων και Νέων) και νονός του δεύτερου γιου του Σπανούλη, Γιώργος Τσιάρας. Η Ιστορία έχει δείξει πως δύσκολα ένας σπουδαίος παίκτης γίνεται εξίσου σπουδαίος προπονητής, αλλά ο Σπανούλης είναι δεδομένο πως έχει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα να διαπρέψει στο μπάσκετ και από το πόστο του κόουτς.