Basket League: Oι ομάδες θέλουν να μείνουν στην ΕΡΤ αλλά με βελτιωμένους όρους

ομάδες της Basket League θέλουν να μείνουν στην ΕΡΤ αλλά με βελτιωμένους όρους - Κόντρα ΕΣΑΚΕ - ΕΟΚ για την αδειοδότηση

Basket League: Oι ομάδες θέλουν να μείνουν στην ΕΡΤ αλλά με βελτιωμένους όρους

Στο σημερινό ΔΣ του ΕΣΑΚΕ συζητήθηκε το τηλεοπτικό τοπίο της επόμενης σεζόν. Σήμερα ήταν η καταληκτική ημερομηνία για να απαντήσουν οι ομάδες στην ΕΡΤ για τη σεζόν 2022-23. Οι ομάδες συμφώνησαν να παραμείνει η τηλεοπτική τους στέγη στη δημόσια τηλεόραση και την επόμενη σεζόν, ωστόσο ζήτησαν ραντεβού με την ΕΡΤ γιατί θέλουν βελτιωμένους όρους.

Σε αυτή τη συζήτηση θα συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, ο οποίος μέχρι πέρυσι είχε δικό του ξεχωριστό συμβόλαιο με την ΕΡΤ. Παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει κεντρική διαχείριση, αλλά σίγουρα όλες οι ομάδες φαίνεται να κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Τέλος αποφασίστηκε να διαφοροποιηθεί η κατανομή των τηλεοπτικών χρημάτων των ομάδων, η οποία την τελευταία διετία είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τη βαθμολογική κατάταξή τους.

H απόφαση εξάλλου της παράτασης μέχρι τις 30 Ιουνίου για ΑΕΚ, Άρη, Λάρισα και Απόλλωνα Πατρών παρέμεινε, με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, κ. Γαλατσόπουλο να ξεκαθαρίζει πως είναι αρμοδιότητα της λίγκας η οριστική εξέλιξη της συμμετοχής των 4 ομάδων στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Η ΕΟΚ ωστόσο για το ίδιο θέμα αποφάσισε για αύριο Σάββατο να συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο!