Λιόλιος για ΑΕΚ: «Πήγαμε όλες τις καταγγελίες στον εισαγγελέα για άμεση διερεύνηση»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος τοποθετήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες της ΚΑΕ ΑΕΚ για εγκληματική οργάνωση στο μπάσκετ.

Λιόλιος για ΑΕΚ: «Πήγαμε όλες τις καταγγελίες στον εισαγγελέα για άμεση διερεύνηση»

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΕΟΚ ανέφερε:

«Η ΑΕΚ έκανε κάποιες εκκωφαντικές καταγγελίες για εγκληματική οργάνωση. Αντιλαμβανόσαστε τι σημαίνει η λέξη. Δεν είναι υπόνοιες, είναι θέση. Πήγαμε όλες τις καταγγελίες της ΚΑΕ ΑΕΚ, όπως και κάποιων δημοσιογράφων που υποστηρίζουν αυτή τη θέση, για άμεση διερεύνηση.

Σήμερα μετά χαράς έμαθα πως η ΚΑΕ ΑΕΚ πήγε στον εισαγγελέα για να καταθέσει διάφορα που έχουν υποπέσει στην αντίληψή της. Έχουμε ζητήσει από την ΚΑΕ ΑΕΚ, την οποία σεβόμαστε και υποληπτόμαστε, όλα τα στοιχεία για να τα καταθέσουμε στη ΓΓΑ και είναι υποχρεωμένη να μας τα δώσει, γιατί αλλιώς είναι ποινικό αδίκημα.

Να πέσει άπλετο φως, για να δούμε ποιοι είναι αυτοί που αποτελούν την εγκληματική οργάνωση. Αλλιώς υπάρχει θέμα, δεν μπορεί ο καθένας να μιλάει έτσι και να θίγει έτσι εν συνόλω το ελληνικό μπάσκετ.

Στην τελευταία ΓΣ της ΕΟΚ πήραμε απόφαση με 97% να υπάρξει επιτροπή δεοντολογίας. Να θυμάστε ένα πράγμα, η ΕΟΚ είναι εδώ για να προστατεύει το ελληνικό μπάσκετ. Προστατεύει τους πάντες γιατί θέλει να ενώσει το ελληνικό μπάσκετ, όχι να το διχάσει. Να ρίξει άπλετο φως στους πάντες και να κινείται βάσει των νόμων των υπουργικών αποφάσεων. Δεν κάνουμε αυτό που μας έρχεται κάθε φορά, αλλά αυτό που επιτάσσει το δίκαιο.

Θα περιμένω τις εξελίξεις, είναι κάτι που παρακολουθούμε πολύ στενά. Περιμένουμε τις εξηγήσεις από την ΚΑΕ ΑΕΚ που μέχρι τώρα δεν έχουν έρθει, παρότι τις έχουμε ζητήσει. Είμαι σίγουρος όμως πως θα φέρει τα στοιχεία που έχει, που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της».

Η ΑΕΚ βρέθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών το πρωί της Τρίτης (21/06) και κατέθεσε τον πρώτο φάκελο προς το αρμόδιο τμήμα, σχετικά με τις καταγγελίες που είχε γνωστοποιήσει στις ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου κατά την έξοδό του από την Εισαγγελία Αθηνών ο Αλεξίου τόνισε: «Κατατέθηκε σήμερα ο φάκελος με τα στοιχεία, που έχουν περιέλθει σε γνώση μας ή έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουμε καθήκον απέναντι στο νόμο, παραδίδουμε στη Δικαιοσύνη ό.τι γνωρίζουμε προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πράξεις ποινικά κολάσιμες.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να καταφερθούμε εναντίον οποιουδήποτε. Απλώς, όπως ο κάθε πολίτης έχει υποχρέωση να προασπίζεται το δίκαιο και να διαφυλάττει την αλήθεια και να την αναδεικνύει, κάναμε αυτό που έπρεπε».