Έργα κι όχι λόγια…

Ο Παναθηναϊκός έχει μείνει πάρα πολύ πίσω σε σχέση με τον Ολυμπιακό και οι «πράσινοι» χρειάζονται κινήσεις ουσιαστικές και άμεσες για να μπορέσουν να γίνουν ξανά ανταγωνιστικοί

Έργα κι όχι λόγια…

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στα δρώμενα του Παναθηναϊκού αρκετές ημέρες πριν. Όταν είχε «αποκεφαλίσει» τους Αλβέρτη, Διαμαντίδη, Πρίφτη μετά την εντός έδρας ήττα της ομάδας από τον Ολυμπιακό για τον β’ γύρο της Basket League.

Όταν εισέβαλε στο γραφείο του προέδρου της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιου εξαπολύοντάς του επίθεση για τις διαιτησίες στα ματς με τη Λάρισα.

Στο μεταξύ είχε καθημερινή επαφή με τα όσα αφορούσαν την δραστηριότητα της ομάδας ακόμα και μέσα στους τελικούς, όπου είχε ενημέρωση για την κατάσταση.

Τα όσα άκουγε προφανώς μόνο ευχάριστα δεν ήταν και αντιλαμβανόταν ακόμα κι ο ίδιος πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κοντράρει τον Ολυμπιακό στη σειρά αυτή.

Με την γραπτή του δήλωση λοιπόν ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έκανε σαφή την επιστροφή του στο προσκήνιο και παράλληλα προσπάθησε να δείξει τις προθέσεις του για την «επόμενη ημέρα».

Κάτι σαν… προγραμματικές δηλώσεις για όσα σκοπεύει να κάνει με την επιστροφή του στο προσκήνιο. Είναι προφανές ότι μετά από την καταστροφική σεζόν η ανάληψη της ευθύνης από τον μεγαλομέτοχο πρώτα από όλα για τα λάθη και τις παραλείψεις είναι αυτονόητη.

Εκείνο το οποίο θα καθορίσει τα πάντα είναι το μπάτζετ πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η νέα προσπάθεια. Άλλες είναι οι συνθήκες με το «έσοδα- έξοδα», άλλες είναι με ένα μπάτζετ 10 εκ ευρώ.

Αυτό θα καθορίσει τους στόχους και το πόσο ρεαλιστικό είναι να επιτευχθούν, την πρόσληψη προπονητή, την στελέχωση του ρόστερ.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι «πράσινοι» βρίσκονται πάρα πολύ πίσω σε σχέση με τον Ολυμπιακό και θα πρέπει να διανύσουν… χιλιόμετρα προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικοί.

Θα πρέπει να δοθούν υπεραξίες σε χρήματα, ώστε να πειστούν κάποιοι παίκτες να πάνε στο ΟΑΚΑ, να αποκτηθούν αρκετοί Έλληνες που θα είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά και ξένοι που θα έχουν προσωπικότητα.

Μπορεί να έκανε τις… εξαγγελίες του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αλλά αλίμονο για τον Παναθηναϊκό εάν μείνει στα λόγια. Εκείνο που έχει ανάγκη το «τριφύλλι» είναι τα έργα και μάλιστα πολύ γρήγορα…