Αυτή η νύχτα μένει!

Ερυθρόλευκο πάρτι στο συγκινητικό «αντίο» του Πρίντεζη

Αυτή η νύχτα μένει!

Έξι χρόνια ήταν πολλά. Ο Ολυμπιακός από χθες το βράδυ είναι και πάλι στον θρόνο τού πρωταθλητή! Με τρόπο καθηλωτικό οι «ερυθρόλευκοι» υπέταξαν τον Παναθηναϊκό με 93-74 και κάνοντας το 3-0, κατέκτησαν το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους! Παράλληλα ήταν το πρώτο νταμπλ μετά το μακρινό 1997, τη μαγική δηλαδή χρονιά του τριπλ κράουν! Ολοκληρώθηκε έτσι με τον ιδανικότερο τρόπο μια φανταστική χρονιά, όπου οι Πειραιώτες έφτασαν και μέχρι το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Εντός συνόρων ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος. Πρώτος στην κανονική περίοδο με 23-1 και αήττητος στα πλέι οφ με 8-0! Η μοναδική ήττα ήταν από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ στο ματς του α’ γύρου. Ήττα που δεν έκαμψε το ηθικό του Ολυμπιακού. Ίσα ίσα που τον πείσμωσε και στη συνέχεια μέτρησε 7 σερί νίκες επί του Παναθηναϊκού! Κάτι μοναδικό!

Στα του χθεσινού παιχνιδιού, οι «πράσινοι» μπήκαν αποφασισμένοι να το παλέψουν αυτήν τη φορά. Με Νέντοβιτς και Παπαγιάννη πήραν το προβάδισμα, αλλά ο Ολυμπιακός με τον Ντόρσεϊ έκλεισε μπροστά το α’ δεκάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο ήταν η ώρα του Βεζένκοφ, τα τρίποντα ήταν και πάλι η μεγάλη δύναμη των Πειραιωτών και η ομάδα του Μπαρτζώκα έφτασε τους 50 πόντους προτού ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο! Ο Ολυμπιακός είχε ξανά ένα… μαγικό διάστημα, με 12-0 σερί και 23-5 επιμέρους!

Με τον Βεζένκοφ να συνεχίζει το προσωπικό του σόου, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 19 στην τρίτη περίοδο και οι… λευκές πετσέτες έκαναν την εμφάνισή τους στις κερκίδες του ΣΕΦ! Ίσως αυτό να τσίγκλησε τους «πράσινους» και μείωσαν στους δέκα με τη λήξη του γ’ δεκαλέπτου. Ο Σλούκας όμως έβαλε δυο μεγάλα τρίποντα στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ακολούθησε κάρφωμα του Μακ Κίσικ και ο Ολυμπιακός έδειξε στον Παναθηναϊκό να καταλάβει ότι δεν σκόπευε να του χαλάσει το πάρτι!

Στο φινάλε ήταν και η σειρά του Πρίντεζη να αποθεωθεί, με τη γιορτή να έχει ξεκινήσει στο ΣΕΦ! Τελικό σκορ 93-74, με τους Πειραιώτες δείχνοντας και fair play να μην εκδηλώνουν την τελευταία τους επίθεση. Πραγματικά, πολύ όμορφες στιγμές.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν επέστρεψε. Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2022! Ο δρόμος προς την επιστροφή στην κορυφή δεν ήταν εύκολος. Χρειάστηκε να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα οι «ερυθρόλευκοι», δυσαρεστημένοι από την κατάσταση που επικρατούσε στο ελληνικό μπάσκετ, να δώσουν μια άλλη μάχη εκτός παρκέ και να επιστρέψουν όταν είδαν ότι ωρίμασαν οι συνθήκες. Μεσολάβησαν άσχημες χρονιές στην Ευρωλίγκα, αλλά κι εκεί ο Ολυμπιακός επέστρεψε φέτος δυναμικά. Και ίσως αυτός είναι ο επόμενος στόχος του Ολυμπιακού. Να πατήσει και στην κορυφή της Ευρώπης!

Φυσικά, το χθεσινό πρωτάθλημα θα μείνει στην ιστορία κι ως το τελευταίο παιχνίδι στη σπουδαία καριέρα του Γιώργου Πρίντεζη! Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είπε «αντίο» στην ενεργό δράση όπως ήθελε, υψώνοντας το τρόπαιο του πρωταθλητή! Στο λιμάνι της καρδιάς του! «Πρι», σε ευχαριστούμε για όλα! Μπήκες κι εσύ στο πάνθεον της ιστορίας του Ολυμπιακού!