Ολυμπιακός: Πήρε αυτό που του άξιζε!

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και πήρε αυτό που του άξιζε - Η δικαίωση των Αγγελόπουλων και του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά και ο παίκτης-σύμβολο Γιώργος Πρίντεζης. 

Ολυμπιακός: Πήρε αυτό που του άξιζε!

O Oλυμπιακός φέτος πήρε αυτό που του άξιζε. Κατέκτησε πανηγυρικά το νταμπλ στην Ελλάδα, ενώ συμμετείχε και στο Φάιναλ-Φορ της EuroLeague, σε μία απόλυτα πετυχημένη σεζόν για την ομάδα του Πειραιά. Πήρε τους δύο εγχώριους τίτλους για πρώτη φορά μετά το 1997, μέτρησε 7-0 σερί νικών απέναντι στον Παναθηναϊκό, κάνοντας επίδειξη δύναμης, δείχνοντας την ξεκάθαρη διαφορά δυναμικής μεταξύ των δύο ομάδων. Οι "ερυθρόλευκοι" πριν τρία χρόνια βρέθηκαν στο περιθώριο. Πήραν την γενναία απόφαση με το «μέχρι τέλους», έκαναν θυσίες, έχασαν μάχες, αλλά στο τέλος κέρδισαν τον πόλεμο. Η επιστροφή των «ερυθρολεύκων» στις εγχώριες διοργανώσεις συνδυάστηκε με αποστομωτικό τρόπο, σε αυτή τη νέα μάλιστα εποχή στο ελληνικό μπάσκετ. Με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και το περιβάλλον του να έχουν βγει στη... σύνταξη. Οι σκιές από τα γραφεία της ΚΕΔ και της ΕΟΚ εξαφανίστηκαν, πλέον αποπνέει νέος καθαρός αέρας και ο καλύτερος κερδίζει! Γιατί τα προηγούμενα χρόνια αυτό δε συνέβαινε πάντα.

Είναι μία δικαίωση για τον Γιώργο Μπαρτζώκα αυτή η σεζόν, στο πρώτο πρωτάθλημα Ελλάδας στην καριέρα του. Πριν περίπου 2,5 χρόνια σχολίασε πως επέστρεψε στον Ολυμπιακό καθαρά για επαγγελματικούς λόγους, όχι για συναισθηματικούς, αλλά στην πορεία ο χρόνος γλύκανε τα πάντα. Μπορεί πέρσι η σεζόν να μη στέφτηκε με επιτυχία, αλλά δεν λειτούργησε με βιασύνη. Κράτησε το μεγαλύτερο μέρος του βασικού κορμού, έκανε 3+1 (ξένοι, Έλληνας) εύστοχες μεταγραφές και κατάφερε να δημιουργήσει μία εξαιρετική ομάδα. Ένα σύνολο παικτών με ξεκάθαρους ρόλους, με χημεία, ομοιογένεια, το οποίο έπαιξε ένα μπάσκετ που συνδύασε την ουσία με το θέαμα. Μία ομάδα που έμαθε να κερδίζει τίτλους, να κατορθώσει προκρίσεις σε Φάιναλ-Φορ. Η φετινή χρονιά πιστώνεται στον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος έβαλε περίτρανα τη σφραγίδα του. Ήταν απορία όλων το κατά πόσο θα μπορούσε η ομάδα να πορευτεί ομαλά στη μετά Βασίλη Σπανούλη εποχή, αλλά το κατάφερε και αυτό. Η μετάβαση έγινε αναίμακτα.

Mία σεζόν δικαίωση και για τους Αγγελόπουλους. Πριν 3 χρόνια έβαλαν το μαχαίρι στο κόκκαλο, πήγαν κόντρα σε θεούς και δαίμονες, δεν άντεξαν άλλο να τους κοροϊδεύουν και ξεκίνησαν τη δική τους επανάσταση. Έχασαν μάχες, αλλά στο τέλος κέρδισαν τον πόλεμο. Και σε κάθε μεγάλη και ουσιαστική αλλαγή απαιτούνται θυσίες. Είναι δικαίωση για εκείνους όχι μόνο πως το «μέχρι τέλους» νίκησε, αλλά και επειδή οι επενδύσεις τους έπιασαν τόπο. Έπεισαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, ακολούθως επανέφεραν τον Κώστα Σλούκα στην ομάδα, ενώ στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας για ό,τι χρειάστηκε. Από μεταγραφές έως και τις πτήσεις τσάρτερ, ώστε να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των μελών της ομάδας τους.

Αυτό ήταν το τελευταίο ματς στην τεράστια καριέρα του Γιώργου Πρίντεζη. Ονειρική πορεία με την ομάδα του Πειραιά. Έζησε 20 χρόνια με τη φανέλα του Ολυμπιακού, βιώνοντας δύσκολες, καλές, αλλά και μαγικές στιγμές με τον σύλλογο. Έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, καθώς όχι μόνο έπαιξε μπάσκετ με την ομάδα που υποστήριζε από μικρό παιδί, αλλά εξελίχθηκε και σε παίκτη-σύμβολο για τον οργανισμό του Ολυμπιακού. Το κορυφαίο «4άρι» στην EuroLeague για τη δεκαετία που μας πέρασε, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας σε εκείνη την περίοδο. Το «πεταχτάρι» του στην Πόλη θα μείνει αλησμόνητο, όπως και η συνολική πορεία του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ιδανικός επίλογος, λέγοντας «αντίο» με τον τίτλο του πρωταθλητή στα χέρια. Είναι ένα τέλος εποχής για την ομάδα, καθώς θα κληθεί να πορευτεί χωρίς το σπουδαίο δίδυμο των Σπανούλη-Πρίντεζη για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Η ομάδα, όμως, δείχνει να πατάει σε γερές και στέρεες βάσεις για να συνεχίσει να φέρνει επιτυχίες.

Αυτό ήταν το 13ο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό στην ιστορία του και το σημαντικό είναι πως έτσι όπως έχουν τα δεδομένα, αυτό θα είναι το πρώτο από εκείνα που θα έρθουν. Πλέον, ο στόχος είναι η ομάδα να κάνει σερί κατακτήσεων τίτλων, δημιουργώντας τη δική της δυναστεία και πάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα.