Αποφάσεις εδώ και τώρα!

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μια ολοκληρωτικά αποτυχημένη χρονιά, αλλά θα πρέπει άμεσα και αποφασιστικά να χαράξει νέα πορεία με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να ξεκαθαρίζει τη θέση του

Αποφάσεις εδώ και τώρα!

Με τον πλέον… αντιπροσωπευτικό τρόπο ολοκληρώθηκε για τον Παναθηναϊκό μια καταστροφική χρονιά.

Η απώλεια και του πρωταθλήματος με «σκούπα» 3-0 μάλιστα αποτελεί το επιστέγασμα μιας «ραψωδίας λαθών», κακών αποφάσεων και εσφαλμένων εκτιμήσεων.

Για όλα!

Αγωνιστικά, οικονομικά, παραγοντικά ο Παναθηναϊκός την φετινή σεζόν ολίσθαινε από το ένα λάθος στο άλλο χωρίς σαφή πυξίδα σαν… ζαλισμένος πυγμάχος.

Η ομάδα που φτιάχτηκε πέρσι το καλοκαίρι για να παλεύει σε κάθε ματς με αξιοπρέπεια μετατράπηκε σε ένα «συνονθύλευμα» χωρίς αρχή και τέλος.

Χωρίς προσωπικότητα, χωρίς συνοχή, χωρίς κοινό στόχο. Την ώρα που ο Ολυμπιακός δημιουργούσε ένα σφριγηλό σύνολο μέσα κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, με ποιότητα, λύσεις και έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας οι «πράσινοι» προσπαθούσαν ακόμα να λύσουν τις διαφορές των οπαδών μεταξύ τους κι αν τελικά κάνει ο Πρίφτης ή όχι!

Το μοντέλο «έσοδα- έξοδα» απέτυχε παταγωδώς. Δεν είναι κακό μια ομάδα να βαδίζει έτσι όταν οι συνθήκες το επιτάσσουν. Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν για τα χρήματα που θα χάσει.

Άλλο αυτό όμως κι άλλο να αποκτώνται ξένοι παίκτες με διετές κλειστό συμβόλαιο και να κλείνουν ένα σημαντικό μέρος του έτσι κι αλλιώς μικρού μπάτζετ.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να είναι άφαντοι σχεδόν σε όλη την σεζόν. κανείς δεν κατάλαβε στον Παναθηναϊκό εάν τελικά οι νεαροί ταλαντούχοι του ρόστερ είναι προτεραιότητα ή όχι.

Χουγκάζ, Μαντζούκας, Αβδάλας αποκτήθηκαν για να έχουν χρόνο συμμετοχής και με την πάροδο των μηνών , όσο έρχονταν τα «χαστούκια» στην EuroLeague ο χρόνος τους μειωνόταν.

Όλα αυτά δεν θα γίνονταν ενδεχομένως εάν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε αποφασίσει να επιτρέψει αυτή την ερμαφρόδιτη κατάσταση.

Τα «φεύγω- μένω», «πουλάω- δεν αγοράζουν», «δεν ασχολούμαι- ασχολούμαι» όχι μόνο προκάλεσαν σύγχυση στον οργανισμό, αλλά επέτειναν μια κατάσταση που είναι προφανές ότι δεν βγάζει πουθενά.

Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να χάσει λεφτά με το ζόρι, αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφήνει μια κατάσταση να σέρνεται βλέποντας μάλιστα πως δεν έχει ορίζοντα.

Όχι τίποτε άλλο είτε ασχολήθηκε είτε όχι πάλι τα… άκουγε από συγκεκριμένη μερίδα της εξέδρας, που τον θέλει εκτός Παναθηναϊκού.

Αυτός λοιπόν είναι εκείνος που θα αποφασίσει για το μέλλον. Μόνο που θα πρέπει να το κάνει γρήγορα και αποφασιστικά…

ΥΓ Πολύ σωστή η κίνηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να ευχηθεί στον Γιώργο Πρίντεζη για την ολοκλήρωση της καριέρας του αμέσως μετά την απώλεια του πρωταθλήματος. Έτσι πρέπει να λειτουργεί ένας οργανισμός που σέβεται τον εαυτό του ανεξαρτήτως καταστάσεων.