Ο «προφήτης» και ο ασεβής

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά φέτος ότι η μπασκετική... τρέλα του είναι απαραίτητο συστατικό στην επιτυχία μιας ομάδας. Στον αντίποδα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου μουτζούρωσε για πολλοστή φορά την εικόνα που έχουν γι' αυτόν οι φίλοι του Ολυμπιακού.

Ο «προφήτης» και ο ασεβής

Είναι ίδιον των Ελλήνων οπαδών να παρασύρονται από το συναίσθημα της στιγμής και να (κατα)κρίνουν αδίκως αθλητές και ομάδες. Στο Game 2 των τελικών κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ φρόντισε να θυμίσει σε κάποιους που τον είχαν αδικήσει εσχάτως, τον λόγο για τον οποίο βρίσκεται στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ο ομογενής γκαρντ έκανε το δεύτερο εξαιρετικό του παιχνίδι απέναντι στον «αιώνιο αντίπαλο», γυρίζοντας ουσιαστικά μόνος του το ματς στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου όταν και σημείωσε 3/3 τρίποντα κι ένα καλάθι και φάουλ. Με αυτόν οδηγό, το 46-32 του ημιχρόνου έγινε 48-55 στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Το πρώτο μεγάλο παιχνίδι του Ντόρσεϊ απέναντι στον ΠΑΟ ήταν ο τελικός του Κυπέλλου στην Κρήτη. Εκεί ο 26χρονος ήταν επίσης κομβικός από τα τέλη της 3ης περιόδου κι έπειτα, όταν η ομάδα κυνηγούσε στο σκορ, παίρνοντας τις περισσότερες πρωτοβουλίες και προσπάθειες. Δικαιότατα, λοιπόν, ανακηρύχθηκε MVP του τελικού.

Ο Ντορσεϊ, ο οποίος μεταξύ σοβαρού και αστείου έκανε και την... προφητεία του για το σκορ στους φετινούς τελικούς της Basket League. Πλέον απομένει μόνο μία νίκη, την οποία οι Πειραιώτες θα επιζητήσουν το βράδυ της Παρασκευής (17/6, 21.00) στο ΣΕΦ προκειμένου η προφητεία να βγει αληθινή!

Κι ενώ ο Τάιλερ υπενθύμιζε στους «ερυθρόλευκους» οπαδούς τον λόγο για τον οποίο τον είχαν... ερωτευτεί στο Λιμάνι, στο ίδιο παιχνίδι ένας άλλος παίκτης έγινε για πολλοστή φορά αρνητικός πρωταγωνιστής στα μάτια του κόσμου του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε high five με οπαδούς του ΠΑΟ στα court seats μετά το τυχερό τρίποντο που πέτυχε με ταμπλό, ενώ σε ένα άλλο καλάθι του επέλεξε να πανηγυρίσει επιδεικνύοντας τα μπράτσα του.

Δεν τον θυμόμαστε να πανηγυρίζει έτσι με την κόκκινη φανέλα, όπως επίσης δεν θυμόμαστε να είχε βγει να πει ως παίκτης του Ολυμπιακού ότι ντρέπεται για το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει. Στο τέλος, βέβαια, η νίκη πήγε στους Πειραιώτες και ο Ιωάννης έμεινε με το... flexing.

Ο Παπαπέτρου έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει τα καλάθια και τις επιτυχίες του με τον Παναθηναϊκό. Έχει όμως και υποχρέωση να σέβεται τον αντίπαλο, τη φανέλα του οποίου φόρεσε για χρόνια και μέσω της οποίας έγινε γνωστός και ανδρώθηκε μπασκετικά...