Μπαρτζώκας: Ο τέταρτος προπονητής με 100 αγώνες

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο τέταρτος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού που συμπληρώνει 100 ματς στον πάγκο του στην νίκη επί του Παναθηναϊκού για τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος. 

Μπαρτζώκας: Ο τέταρτος προπονητής με 100 αγώνες

Σε ένα εξ ορισμού ξεχωριστό βράδυ πραγματοποιήθηκε ο πρώτος τελικός των πλέι οφ της 30ής Basket League για τον Γιώργο Μπαρτζώκα αφού γιόρτασε τα 57α γενέθλια του με ένα επίτευγμα με ιστορική χροιά. Ο Έλληνας κόουτς έγινε ο 4ος στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τους 100 αγώνες στον πάγκο του.

Ήταν 14 Οκτωβρίου 2012 όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας κοουτσάρισε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό σε παιχνίδι της Basket League (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 89-64) και χθες συμπλήρωσε τους 100 αγώνες, αριθμό στον οποίο έφτασαν στο παρελθόν μόνον ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Το ποσοστό νικών του Μπαρτζώκα στον «ερυθρόλευκο» πάγκο είναι 90% αφού το ρεκόρ του πλέον είναι 90-10. Είναι και το υψηλότερο ποσοστό νικών μεταξύ των «100άρηδων» του Ολυμπιακού αφού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε ποσοστό 89,7%, ο αείμνηστος Ντούσαν Ίβκοβιτς 82,38% και ο Γιάννης Ιωαννίδης 81,56%.

Ο πρώτος τελικός της σειράς με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ όμως ήταν ξεχωριστός για έναν ακόμη λόγο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα αφού με αυτόν μπήκε στην πρώτη 15άδα των προπονητών με τους περισσότερους αγώνες από καταβολής Α’ Εθνικής. Έφτασε τους 276 και ξεπέρασε τον Παναγιώτη Γιαννάκη.