Ακόμη και στο χαλαρό, τον κέρδισε άνετα

Τεράστια η διαφορά των δύο ομάδων, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να χάσει τον τίτλο απ΄ αυτόν τον Παναθηναϊκό 

Ακόμη και στο χαλαρό, τον κέρδισε άνετα

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έκανε την αρχή που ήθελε στους τελικούς της Basket League και άνοιξε το σκορ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η τελική διαφορά των 13 πόντων (74-61) μπορεί να ξεγελάει κάποιον που δεν είδε το ματς, όμως η διαφορά ήταν για περισσότερα. Ωστόσο ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κι αυτός λίγο επιπόλαιος και δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση και για τα 40 λεπτά. Μέσα Ιουνίου βέβαια …τέτοια λόγια, κι ας μην έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις. Το είπε και ο Μπαρτζώκας, στα 73 παιχνίδια έφτασε η ομάδα φέτος.

Το καλό είναι ότι αυτός ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Είναι εμφανές. Επιδίωξε με …κλεφτοπόλεμο να κάνει κάτι, αλλά η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Ο Βόβορας κατέφυγε σε ουκ ολίγες αλχημείες, κάποιες του βγήκαν κάπως (όπως το μαρκάρισμα του Ουάιτ στον Σλούκα ή το δίδυμο Μποχωρίδη – Σίβα) αλλά το αρχικό σχήμα που επέλεξε ήταν …καταστροφικό. Και το παιχνίδι χάθηκε εκεί.

Ο Ολυμπιακός «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό στο α’ δεκάλεπτο και είχε την πολυτέλεια μετά να κατεβάσει στροφές. Ακόμη κι έτσι, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά. Με μια πιο ψύχραιμη ματιά, ο Ολυμπιακός δεν ήταν και τόσο καλός, εάν εξαιρέσουμε την α’ περίοδο. Στο πνεύμα του ντέρμπι ήταν κυρίως ο Φαλ και ο Παπανικολάου (οι πανηγυρισμοί του μετά το φοβερό κάρφωμά του ήταν …όλα τα λεφτά). Οι υπόλοιποι είχαν εκλάμψεις.

Το 1-0 πάντως έγινε και αυτό μετράει. Και τώρα πρέπει να γίνει το 2-0, ώστε να έρθει ο τίτλος με «σκούπα». Αυτό θέλουν όλοι, το θέλει και ο κόσμος.

ΥΓ1. Το να …γκρινιάζεις έχοντας νικήσει σε τελικό με 13 πόντους και άνετα, δείχνει πόσες απαιτήσεις έχεις απ΄ αυτή την ομάδα. Που στις έχει δημιουργήσει η ίδια.

ΥΓ2. Ο Μποχωρίδης ήταν φανερό ότι ήταν σε …ειδική αποστολή. Ο Ντόρσεϊ όμως δεν έπρεπε να τσιμπήσει. Και το χει ξανακάνει.

ΥΓ3. Με σούπερ πάθος ήταν και ο Μακ Κίσικ, αλλά στάθηκε άτυχος. Ας ελπίσουμε να μην έχει κάτι σοβαρό. Μπράβο στον κόσμο που φώναξε το όνομά του.

ΥΓ4. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, κι όπως πήγε, μήπως έπρεπε να παίξει λίγο περισσότερο ο Πρίντεζης; Τα τελευταία του παιχνίδια είναι, το αξίζει.