Εικόνα… αιχμάλωτου!

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο ΣΕΦ για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό χωρίς προσωπικότητα, θέληση και πείσμα για να τον αμφισβητήσει και πλέον είναι αργά για αλλαγές

Εικόνα… αιχμάλωτου!

Για τον Παναθηναϊκό όλα τελείωσαν με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Κι επειδή αυτή τη φορά δεν αντιμετώπιζε τη Λάρισα, αλλά τον Ολυμπιακό, καμία απόπειρα για να προλάβουν το τραίνο δεν είχε αντίκρισμα για τους «πράσινους» που πάλευαν να αλλάξουν την κατάσταση, αλλά η διαφορά ήταν «κολλημένη» πάνω από τους δεκαπέντε πόντους.

Η σοκαριστική εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου είναι ενδεικτική της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ομάδα του Γιώργου Βόβορα.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είναι εμφανώς εκτός κλίματος, σαν να μην πιστεύει στην προσπάθεια ή να μην μπορεί να συμβαδίσει με τη νέα κατάσταση μετά τον Πρίφτη.

Πάνω του έχει «χτιστεί» το επιθετικό προφίλ όλης της ομάδας. Είναι εμφανές πως από πέρσι κιόλας μετά από αυτόν είναι το… χάος. Όταν αυτός είναι άφαντος όπως συμβαίνει τους τελευταίους δύο μήνες τότε το χάος μετατρέπεται σε «μαύρη τρύπα» και τους καταπίνει όλους.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αδυνατεί για ένα ακόμα παιχνίδι να… σπρώξει τον Μουσταφά Φαλ. Να τον σπρώξει, να τον βγάλει έξω από την… βόλεψή του όχι κάτι σπουδαίο. Η αλλεργία που έχει στη σωματική επαφή με τον αντίπαλο τον καθιστά ευάλωτο και ανίσχυρο.

Αύριο μπορεί να φύγει από τον Παναθηναϊκό, αλλά εάν δεν το αντιμετωπίσει θα το βρίσκει συνέχεια μπροστά του.

Τι έμεινε από τον Παναθηναϊκό; Ο Παπαπέτρου να προσπαθεί πότε με πλάτη στο καλάθι, πότε με βεβιασμένα τρίποντα να δώσει λύσεις. Οι υπόλοιποι δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Όχι. Αυτό δεν είναι ομάδα που να μπορεί να κερδίσει τρεις φορές αυτόν τον Ολυμπιακό και να του πάρει το πρωτάθλημα.

Στο πρώτο ματς των τελικών ο Παναθηναϊκός έχασε παντού. Σε όλες τις κατηγορίες ήταν πίσω. Κυνηγούσε ασθμαίνοντας να «κατεβάσει» τη διαφορά και να επιστρέψει στο ματς όταν ο Ολυμπιακός σήκωνε το πόδι από το γκάζι.

Στα ριμπάουντ, στο ανοιχτό παιχνίδι, στο «σετ», στα ποσοστά ευστοχίας, στις ασίστ, στα λάθη, ακόμη και στο σενάριο να βάλει την εξίσωση το πιο σημαντικό επιθετικό του όπλο τον Νεμάνια Νέντοβιτς που πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο 31’.

Παταγώδης αποτυχία για μια ομάδα που ήθελε να κρατήσει σκορ χαμηλά, αλλά ξέχασε να σκοράρει: Με 2/14 στην πρώτη περίοδο, τέσσερα εύστοχα δίποντα σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο και άθλια εικόνα το 74-61 είναι άκρως τιμητικό για τον Γιώργο Βόβορα και τους παίκτες του.

Είναι αμφίβολο εάν θα καταφέρει να γίνει ανταγωνιστικός ακόμα κι αν βελτιώσει άρδην την εικόνα του. Έχει σοβαρά δομικά προβλήματα και πλέον είναι αργά για αλλαγές…