Άρης Γκαμπέτας: «Δεν πηδάμε πάνω από τις πινακίδες. Το καλό μπάσκετ με δίκαιη διαιτησία κερδίζει»

Τρομερός ο τιμ μάνατζερ της Λάρισας, ο οποίος ενεπλάκη στο επεισόδιο με τον Βόβορα και οι φωτογραφίες έγιναν viral. Ο Άρης Γκαμπέτας δίνει όλες τις απαντήσεις στο «ΦΩΣ» για τα παράπονα του Παναθηναϊκού και το «θαύμα» της Λάρισας.

Άρης Γκαμπέτας: «Δεν πηδάμε πάνω από τις πινακίδες. Το καλό μπάσκετ με δίκαιη διαιτησία κερδίζει»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Είχα βγάλει συνέντευξη του προπονητή της θαυματουργής Λάρισας, ο Φώτης Τακιανός μού άρεσε, σήμερα βγάζω τον τιμ μάνατζερ της Λάρισας, ο οποίος μου αρέσει εξίσου. Είναι ο Άρης Γκαμπέτας, ο οποίος ενεπλάκη στο επεισόδιο με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, τον Βόβορα, τον έσωσε θα έλεγα, αφού ήταν σε έξαλλη κατάσταση και αν δεν τον συγκρατούσε το «βουνό» ο Γκαμπέτας, κανείς δεν ξέρει πού θα έφτανε...

Ο Γκαμπέτας είναι τιμ μάνατζερ στη Λάρισα με αυξημένες αγωνιστικές και οικονομικές αρμοδιότητες, δίνει τις απαντήσεις στην επικοινωνιακή καταιγίδα του Παναθηναϊκού και μας εξηγεί πολλά για το θαύμα της Λάρισας να φέρει τη σειρά των αγώνων με τον Παναθηναϊκό στο 2-2.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 7/6/2022

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη

Αν δεν ήσουν «βουνό» και δεν συγκρατούσες τον Βόβορα, τι θα έκανε;

Αυτό που είπα στον κόουτς, όπως και στον Παπαπέτρου, ήταν το εξής: «Είσαι Παναθηναϊκός, δεν αρμόζει στον Παναθηναϊκό να φέρεσαι έτσι».

Γιατί ήταν έτσι ο Βόβορας;

Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό από τη δεύτερη ήττα που έπαθαν από εμάς... Δεν υπήρχε όμως λόγος για αυτήν την επίθεση. Έχουμε μία ευθύνη διότι πετάχτηκαν ένας δυο άνθρωποι από τα καθίσματα στον αγωνιστικό χώρο, όπως όμως το βιώσαμε κι εμείς αυτό στην έδρα του Παναθηναϊκού. Του είπα ότι δεν αρμόζει στον Παναθηναϊκό να φέρεται έτσι, αλλά δεν ήθελε να ακούσει τίποτα.

Με ποιον τα είχε, πού πήγαινε να επιτεθεί;

Δεν κατάλαβα, έγινε μια ιστορία μού είπαν μεταξύ Νέντοβιτς και Καράμπελα που δεν είδε κανείς. Να σου πω όμως κάτι που επίσης δεν πήρε χαμπάρι κανείς; Στην αποβολή του Παπαπέτρου, επειδή υπάρχει δεύτερη τεχνική ποινή, πρέπει να αποβληθεί ο προπονητής αφού έχει φάει ήδη μία τεχνική ποινή. Δεν το αντιλήφθηκε κανείς...

Τους έσφαξε η διαιτησία; Έτσι λένε.

Όχι, είδαμε μια διαιτησία 50%-50%. Άντε, για να είμαι απολύτως δίκαιος, είδαμε μια διαιτησία 55%-45%. Αλλά, προς Θεού, δεν σφάχτηκε ο Παναθηναϊκός από τη διαιτησία.

Ανησυχείτε ότι με όλο αυτόν τον θόρυβο που έχει κάνει ο ΠΑΟ θα πάτε ως πρόβατο επί σφαγή στο πέμπτο ματς;

Νομίζω ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι θυμωμένος με τον ίδιο τον Παναθηναϊκό. Δεν ανησυχώ διότι ο ΕΣΑΚΕ και η ΚΕΔ φέτος έχουν δείξει ότι γίνεται ένα πρωτάθλημα δίκαιο, τους έχουμε εμπιστοσύνη, όλες οι ομάδες έδωσαν μια υπόσχεση, ότι θα έχουν την ανοχή στα όποια ανθρώπινα λάθη - και το τηρούμε. Η διαιτησία πιστεύω ότι θα είναι 50%-50% στο ΟΑΚΑ. Ο κ. Λιόλιος με την εκλογή του στην ΕΟΚ έχει αλλάξει πολύ την κατάσταση προς το καλύτερο στο ελληνικό μπάσκετ.

Πιστεύεις ότι δεν περίμεναν να χάσουν δύο ματς από εσάς;

Όχι, δεν το περίμεναν. Ούτε εμείς το περιμέναμε, όμως εμείς ξέραμε ότι έχουμε φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα που παίζει το δεύτερο καλύτερο μπάσκετ στην Ελλάδα μετά τον Ολυμπιακό. Είναι γεγονός αυτό. Το καλό μπάσκετ λοιπόν με δίκαιη διαιτησία κερδίζει!

Δίνεις πιθανότητες να κάνετε το… μπαμ και να αποκλείσετε τον Παναθηναϊκό;

Παίζουμε στην έδρα του. Σέβομαι τον Παναθηναϊκό ως πολύ μεγάλο σύλλογο. Αυτά που έχουμε κάνει είναι από… τα άγραφα! Αν τα έλεγε κανείς πριν από λίγο καιρό, θα έλεγαν ότι ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας! Όμως εδώ που φτάσαμε θα το παλέψουμε ως το τέλος. Μέσα μου πιστεύω ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες.

Πες μου για τον κλιματισμό για τον οποίο φωνάζουν. Τα δικά σας τα παιδιά στην ίδια ζέστη δεν έπαιζαν;

Φυσικά και τα δικά μας παιδιά στην ίδια ζέστη έπαιξαν, όχι μόνο οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Στη ζέστη παίζαμε όλοι, ξεκάθαρα. Θα σου εξηγήσω όμως τι έχει γίνει με αυτό το θέμα. Είναι ένα πρόβλημα που έχει αυτό το γήπεδο πολλά χρόνια. Υπάρχει μελέτη εδώ και χρόνια για το τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να αλλάξουν πολλά στο γήπεδο, ακόμα και τα κουφώματα. Εξαερισμό, μονάδα θέρμανσης και ψύξης. Όλα αυτά που πρέπει να γίνουν κοστίζουν γύρω στις 300.000 ευρώ. Θα το έφτιαχναν για την εθνική ομάδα που θα παίξει σε λίγο καιρό. Κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάναμε στη Λάρισα τόσο μακριά και θα παίζαμε καλοκαίρι, ώστε να το φτιάξουν πιο νωρίς.

Για τη διαφημιστική πινακίδα και τον Παπαπέτρου δεν είπαμε.

Μου μεταφέρανε ότι την έσπρωξε ο κόουτς Βόβορας. Αυτά που ακούω για σακιά με άμμο, τι να πω, αυτό συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα. Και οι πινακίδες δεν είναι για να τις πηδάς από πάνω... Τρία χρόνια που έχουμε αυτές τις πινακίδες δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα σε κανέναν... Δεν πηδάμε πάνω από τις πινακίδες, έτσι; Υπάρχουν διαδρομάκια...