Ο «σπυριάρης» Αγραβάνης και ο «σπυριάρης» Μάνταλος είναι το παιδί σου που θα έρθει κλαίγοντας σπίτι

Τώρα θα φάω βρίσιμο αλλά δεν πειράζει, γράφε το σωστό και ας φας βρίσιμο. Γέμισαν τα σόσιαλ από κακία και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του «σπυριάρη» Αγραβάνη. Τώρα από Ολυμπιακούς, πιο πριν από Παναθηναϊκούς. Και από κοντά οι ΑΕΚτσήδες για τον «σπυριάρη» Μάνταλο.

Ο «σπυριάρης» Αγραβάνης και ο «σπυριάρης» Μάνταλος είναι το παιδί σου που θα έρθει κλαίγοντας σπίτι

Για να έχουμε καλό ερώτημα, κατεβαίνουν σε καλλιστεία οι αθλητές; Η δουλειά τους είναι η... δροσερή επιδερμίδα τους; Που και σε καλλιστεία να κατέβαιναν, δεν είναι σωστό να βρίζεις τον άλλο για κάτι που αφορά την εξωτερική του εμφάνιση. Εσύ που βρίζεις τον άλλο ως «σπυριάρη», θα σου έρθει μία μέρα (πολλές μέρες, εβδομάδες, μήνες) το παιδί σου, το ανίψι σου, το εγγόνι σου και θα κλαίει που στο σχολείο τον λένε «σπυριάρη» ή «σπυριάρα».

Το ομαδικό μπούλινγκ θα το βρεις μπροστά σου όταν γίνει ειδικό μπούλινγκ -τότε θα σε καίει και θα σε στεναχωρεί αλλά θα έχεις βάλει το λιθαράκι σου, και όλοι μαζί τις κοτρώνες σας, ώστε να έχει καθιερωθεί ότι όποιος έχει πρόβλημα ακμής είναι «σπυριάρης» και αιτία χλευασμού.

Κάνε την κριτική σου για τον αθλητή Αγραβάνη και τις κινήσεις του -τις επιπολαιότητές του- που δεν έχουν σχέση με το αν έχει σπυριά, όπως δεν έχει σχέση το αν είναι άσχημος ο Μάνταλος, ή είναι χοντρός ο Μαρινάκης.

Ας αλλάξουμε κουλτούρα επιτέλους -ας πάμε κόντρα στην ρατσιστική κουλτούρα και εμείς που γράφουμε, διότι η σιωπή είναι συνενοχή. Για να μην παθαίνουνε κατάθλιψη τα αγόρια και τα κορίτσια που έχουνε σπυράκια, για να μην αυτοκτονούν χοντρές κοπέλες, μην μένουν στο περιθώριο έφηβοι κοντοί ή με μεγάλη μύτη.

Και ποιοι είμαστε εμείς που χλευάζουμε τον άλλο για την εμφάνισή του, οι τέλειοι, οι υπέρτατοι κριτές; Που και τέλειοι να ήμασταν, θα ήταν γαϊδουριά να χλευάζουμε έναν άλλο που έχει πρόβλημα στην εξωτερική εμφάνισή του.