Ολυμπιακός: Από το 2019 περίμενε αυτούς τους τελικούς

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στους τελικούς του πρωταθλήματος ύστερα από τρία χρόνια - Το νταμπλ θα είναι η γλυκιά «εκδίκηση» του «μέχρι τέλους».

Ολυμπιακός: Από το 2019 περίμενε αυτούς τους τελικούς

Ήταν 8 Μαϊου του 2019, όταν ο Ολυμπιακός νίκησε τον Προμηθέα με 86-59, σε μία φορτισμένη ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ. Δώδεκα ημέρες αργότερα, η ομάδα του Πειραιά δεν εμφανίσθηκε στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει στα playoffs τους «πράσινους». Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν ενοχλημένοι τόσο με την ΕΟΚ, όσο και με την ΚΕΔ, έκριναν πως ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι και αυτή ήταν η αρχή του «μέχρι τέλους». Οι Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία μεγάλη και γενναία απόφαση, η οποία απαιτούσε και τεράστιες θυσίες. Η συντριπτική πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου της ομάδας, όμως, στάθηκε στο πλευρό της διοίκησης και των παικτών, υποστηρίζοντας αυτή την «επανάσταση» μέχρι κεραίας!

Μπορεί ο Ολυμπιακός στην πορεία να έχασε μάχες, να πληγώθηκε το πρεστίζ του, να δημιουργήθηκε ένα επικοινωνιακό... πάρτι απέναντί του, προσπαθώντας διάφοροι να σπιλώσουν την ιστορία της ομάδας, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα! Τρία χρόνια μετά, πάλι ύστερα από νικηφόρο ματς επί του Προμηθέα, οι Πειραιώτες έχουν επιστρέψει στην Α1 γεροί, δυνατοί, πρωταγωνιστές, αλλά και σε μία νέα εποχή στο ελληνικό μπάσκετ. Στην οποία κυριαρχεί η νομιμότητα, αλλά και η δικαιοσύνη, δίχως... σκιές στα γραφεία της ΕΟΚ και της ΚΕΔ. Και κατά σύμπτωση, ο Ολυμπιακός φέτος κερδίζει όπου βρει τον Παναθηναϊκό, τον "αιώνιό" του αντίπαλο. Στο ΟΑΚΑ, στην Κρήτη, στο ΣΕΦ.

Τρία χρόνια περίμεναν στο μεγάλο λιμάνι αυτή τη στιγμή. Να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στους τελικούς του πρωταθλήματος (είχε να λάβει μέρος από το 2018) και να διεκδικήσει τον τίτλο, επιστρέφοντας στην κορυφή της λίγκας. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Πειραιά να πάρει φέτος το πρωτάθλημα, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την αγωνιστική του ανωτερότητα στην Ελλάδα.

Θα είναι ένας τίτλος που όχι μόνο θα φέρει το πρώτο Νταμπλ για τους Πειραιώτες μετά το 1997, αλλά θα έχει και συμβολικό χαρακτήρα. Θα είναι το πρώτο, το οποίο και θα πέσει σε ερυθρόλευκα χέρια, ύστερα από την αποχώρηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου από τον διοικητικό θώκο της Ομοσπονδίας. Θα είναι το πρώτο με την επιστροφή της ομάδας στην Α1. Θα είναι η μεγάλη νίκη του «μέχρι τέλους», μία γλυκιά εκδίκηση.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Στα ημιτελικά έδειξε ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόσωπο. Είναι χαρακτηριστικό πως «σκούπισε» τον Προμηθέα με τρεις «100άρες», έχοντας συνολικά διαφορά πόντων πάνω από τους 110! Επικράτησε στα 11 από τα 12 δεκάλεπτα που κόντραρε τους Πατρινούς και έδωσε ρεσιτάλ σε άμυνα και επίθεση. Στο τρίτο του ματς ήταν απολαυστικός. Επικράτησε με 106-69, έχοντας 70% στα δίποντα (24/34), 50% στα τρίποντα (14/28), 31 ασίστ (με έξοχη κυκλοφορία της μπάλας), αλλά και 14 κλεψίματα, δείγμα της μαχητικότητας και της ενέργειας που έβγαλαν οι παίκτες του στην άμυνα. Με τέτοια νοοτροπία και θέληση, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει αντίπαλο στους τελικούς.