Γιώργος Ρεμεντέλας: «Κυνηγήσαμε με πείσμα το όνειρό μας»

Ο προπονητής του Ψυχικού, Γιώργος Ρεμεντέλας μίλησε στο «ΦΩΣ» για την ιστορική άνοδο της ΑΕΨ στην Α1, ενώ έδωσε από έναν χαρακτηρισμό σε κάθε παίκτη της ομάδας του! 

Γιώργος Ρεμεντέλας: «Κυνηγήσαμε με πείσμα το όνειρό μας»

Το Ψυχικό έγραψε ιστορία με την άνοδό του στην Α1. Λίγοι τού έδιναν τύχη (κυρίως λόγω του… μικρού ειδικού βάρους που διαθέτει), όλοι όμως έχουν δικαίωμα στο όνειρο και να που τα κατάφερε! Και το πέτυχε με το σπαθί του. Ήταν η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος μετά την Καρδίτσα και δεν λύγισε παρά τα συνεχόμενα παιχνίδια που είχε το τελευταίο δίμηνο (απόρροια των αναβολών από τον covid). Μεθυσμένη πολιτεία το Ψυχικό και το «ΦΩΣ» μίλησε με τον πρωτεργάτη της επιτυχίας, τον Γιώργο Ρεμεντέλα. Ακούνητος στον πάγκο της ομάδας, με δυσκολία μπορούσε να κρύψει τη χαρά του, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι πέτυχαν τα παιδιά του.

Σίγουρα η πιο γλυκιά στιγμή της καριέρας σου. Τι θυσίες απαιτήθηκαν για να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα;

Αδιαμφισβήτητα είναι η πιο γλυκιά στιγμή της διαδρομής μου, αλλά ειλικρινά το ίδιο γλυκιά ήταν και η άνοδος το 2013 από τη Β’ Εθνική στην Α2. Με παρόμοιας χημείας ομάδα και υπέροχη καθημερινότητα. Το ίδιο ένιωσα μέσα μου και φέτος τις πρώτες μέρες που μαζευτήκαμε. Ότι υπάρχει κάτι όμορφο εδώ. Είτε μπορεί είτε όχι να είναι ανταγωνιστικό αυτό που είχαμε, εμείς κυνηγήσαμε με πείσμα το όνειρό μας. Τα καταφέραμε με πάρα πολλή δουλειά, ξέρουν όσοι το περάσαμε, και τώρα μας αξίζει να το ζήσουμε και να πανηγυρίζουμε!

Πολλοί έλεγαν ότι το Ψυχικό την κρίσιμη στιγμή θα… έκανε πίσω, μη διεκδικώντας την άνοδο. Τους διαψεύσατε και αυτούς.

Δεν διαψεύσαμε κανέναν. Καλοθελητές υπήρχαν πάντα. Χωρίς να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Εμείς ήμασταν ορκισμένοι το τελευταίο δίμηνο να πάμε ως το τέρμα ό,τι κι αν συμβεί μετά.

Ρεαλιστικά, μπορεί το Ψυχικό να παίξει στην Α1; Αν κι εδώ που τα λέμε, το επίπεδο δεν είναι όπως παλιά. Το οικονομικό είναι το θέμα. Υπάρχει η δυνατότητα;

Ας το χαρούμε πρώτα λίγο! Εύχομαι να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να δρέψουμε ό,τι δικαιούμαστε στο έπακρον.

Πες μας για τους ανθρώπους που τρέχουν για την ομάδα και σπάνια εμφανίζονται.

Έχω την ευτυχία και την τιμή να εργάζομαι σε έναν τεράστιο οργανισμό, στον οποίο ανιδιοτελώς και με περίσσευμα αγάπης προσφέρουν πολλοί… μικροί ήρωες, τους οποίους δεν θα κατονομάσω έναν έναν, αλλά αυτοί ξέρουν. Από τη διοίκηση-υπόδειγμα έως τον ηλεκτρολόγο του δήμου μας. Είναι όλοι τους οι αφανείς ήρωές μας.

Τέλος, θα ήθελα έναν χαρακτηρισμό για καθέναν από τους παίκτες-ήρωές σου…

Γιώργος Κουκάς: Cojones (σ.σ. καρύδια)

Αλέξανδρος Γιαννόπουλος: Snipper (σ.σ. σκοπευτής)

Κώστας Κουφόπουλος: Αθληταράς

Νίκος Παπανικολάου: ΑΡΧΗΓΟΣ

Μιχάλης Πολυτάρχου: Σκυλί του πολέμου

Φώτης Μαλέλης: Βαρόμετρο, πραγματικά

Χρήστος Μαρίνος: Δολοφόνος

Τζέισον Ρίκετς: Απίστευτη τυπάρα

Γιάννης Αθανασούλας: Ποιότητα

Θεόδωρος Γεωργόπουλος: Βενιαμίν

Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος: Ταλεντάρα

Μανώλης Ματαλιωτάκης: Χουλκ

Χρήστος Ιορδάνου: Ένας μικρός θεός

Και όλοι μαζί είναι οι ήρωές μου. Επίσης, στους συνεργάτες μου και σε όσους πίστεψαν το όνειρο, βαθιά υπόκλιση. Τέλος, χωρίς τη γυναίκα μου και την οικογένειά μου, που μου έδιναν κάθε μέρα δύναμη, δεν θα τα κατάφερνα ειλικρινά.

H έβδομη άνοδος του Ψυχικού

Μετά από 37 χρόνια ζωής αλλά και περίπου 15 στις εθνικές κατηγορίες, το Ψυχικό κατάφερε επιτέλους να κόψει το νήμα για τον προβιβασμό του στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ. Συνολικά αυτή είναι η έβδομη άνοδος στην Ιστορία του συλλόγου, αφού μετά τον προβιβασμό του από την ΕΣΚΑ στη Γ' Εθνική, από τη Γ' στη Β' Εθνική και από τη Β' στην Α2 ήρθε η ώρα και για την Α1!
Αναλυτικά οι άνοδοι του Ψυχικού:

1990-1991: Δ' ΕΣΚΑ -> Γ' ΕΣΚΑ

1996-1997: Γ' ΕΣΚΑ -> Β' ΕΣΚΑ

2006-2007: Β' ΕΣΚΑ -> Α' ΕΣΚΑ

2007-2008: Α' ΕΣΚΑ -> Γ' Εθνική

2011-2012: Γ' Εθνική -> Β' Εθνική

2012-2013: Β' Εθνική -> Α2

2021-2022: Α2 -> Α1