Μπαρτζώκας: «Υπάρχει μια δικαιοσύνη με τη νέα τάξη στο ελληνικό μπάσκετ…»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την άνετη νίκη επί του Προμηθέα αλλά και τη συνέχεια

Μπαρτζώκας: «Υπάρχει μια δικαιοσύνη με τη νέα τάξη στο ελληνικό μπάσκετ…»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στον Προμηθέα στάθηκε στην απόδοση των παικτών του, ενώ αναφέρθηκε και στην νέα τάξη πραγμάτων στο ελληνικό μπάσκετ. Έκανε λόγο για δικαιοσύνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των «ερυθρόλευκων»:

«Κάναμε μια σοβαρή εμφάνιση για μεγάλα χρονικά διαστήματα του παιχνιδιού, όπως και στο πρώτο παιχνίδι. Ανοίξαμε το σκορ από νωρίς και είχαμε τη δυνατότητα να παίξουν όλοι οι παίκτες. Γενικά είμαστε σε ένα καλό επίπεδο για την εποχή. Αμέσως μετά το φάιναλ φορ παίζουμε εναντίον σοβαρών ομάδων, όπως είναι ο Προμηθέας που έχει ποιοτικό ταλέντο. Εμείς όταν είμαστε συμπαγής στην άμυνα έχουμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε το παιχνίδι στην επίθεση κυκλοφορώντας πολύ καλά τη μπάλα. Σήμερα είχαμε 25 ασίστ, στο προηγούμενο 28-29. Γενικά παίζουμε ομαδικά και αυτό είναι πολύ σημαντικό τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Έχουμε ακόμη ένα ματς το Σάββατο και θα το αντιμετωπίσουμε όπως κάνουμε πάντα με την ανάλογη σοβαρότητα. Συγχαρητήρια και πάλι στον Προμηθέα. Και την προηγούμενη φορά που ήρθαμε εδώ, αλλά και σήμερα το κλίμα στην κερκίδα και με τους φιλάθλους μας, αλλά και εκείνους του Προμηθέα που αγαπούν το μπάσκετ, ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο για όλους όσοι αγωνίζονται».

Για τις μεγάλες διαφορές κι αν…χαλάσουν το μυαλό των παικτών του στους τελικούς: «Δεν ξέρεις ποτέ... Αλλά από την άλλη τι να ζητήσουμε; Να μην είμαστε καλοί; Εμείς όταν γυρίσαμε από το φάιναλ φορ για τρεις τέσσερις μέρες είχαμε μεγάλο πνευματικό και σωματικό άδειασμα. Φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι που παίξαμε με το Περιστέρι στο γήπεδό μας. Μετά, όμως, κάναμε την επανεκκίνηση που έπρεπε. Οι παίκτες μας είναι επαγγελματίες και καταλαβαίνουν ποιος είναι ο ρόλος τους. Έτσι παίξαμε τα επόμενα ματς... Παίξαμε ομαδικά. Νομίζω, όμως, πως και οι αντίπαλοί μας δεν πολύ πιστεύουν στη νίκη. Στην ουσία πάνε να κάνουν μια διεκπεραίωση και εμείς βρίσκουμε την ευκαιρία να ανοίγουμε τα σκορ. Δεν είναι υποχρεωτικό πως η εικόνα που δείχνουμε σημαίνει πως είμαστε και πραγματικά έτσι. Από την άλλη είμαστε σοβαροί, κάνουμε σοβαρές προπονήσεις, αναλύουμε τον αντίπαλο πάντα με επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Δεν υποτιμάμε κανέναν και θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη χρονιά όσο καλύτερα γίνεται. Αυτό σημαίνει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θα δούμε πως θα είμαστε στους τελικούς».

Για το αν θεωρεί πως η ταυτόχρονη παρουσία φιλάθλων δύο αντίπαλων ομάδων είναι εφικτό να γίνει κάποια στιγμή ακόμη και τους τελικούς: «Θα είναι φανταστικό αν θέλετε τη γνώμη μου. Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα στο μπάσκετ, όμως, υπάρχει και το παράδειγμα του ποδοσφαίρου. Είναι αντιπαράδειγμα. Χωρίς να θέλω να πάρω θέση για πράγματα που δεν είναι δικής μου αρμοδιότητας, στο μπάσκετ υπάρχει μια αντίληψη ότι υπάρχει μια δικαιοσύνη με τη νέα τάξη στο ελληνικό μπάσκετ. Υπάρχει μία ηρεμία στον κόσμο πως ότι αξίζει ο κάθε ένας στον αγωνιστικό χώρο θα το παίρνει. Αυτό μεταφέρεται και στην κερκίδα. Υπάρχουν εξαιρέσεις. Σε κάποια γήπεδα ακούς πολλά για το γενεαλογικό σου δέντρο, αλλά αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. Νομίζω πως υπάρχει το παράδειγμα και το αντιπαράδειγμα. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι πολύ θετικό. Υπάρχουν και οι ομάδες που έχουν ποδοσφαιρικό κοινό, που οδηγούν τα πράγματα στα άκρα. Οι καθαρά μπασκετικές ομάδες είναι αλλιώς... Και στην Λάρισα είχε καλή ατμόσφαιρα και με τον Απόλλωνα Πάτρας και όπου παίζουμε στην επαρχία είναι έτσι. Με τους μεγάλους ανταγωνιστές μας που έχουμε και ποδοσφαιρικές ομάδες ΠΑΟΚ, Άρη, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι ακραία και δεν πιστεύω πως μπορεί να αλλάξουν. Ας ελπίσουμε...».