Ο Πρίντεζης «έπιασε» τον Τόμιτς και μπήκε στη 15άδα των συμμετοχών

Ο Γιώργος Πρίντεζης ισοφάρισε το ρεκόρ του Μίλαν Τόμιτς στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Πρίντεζης «έπιασε» τον Τόμιτς και μπήκε στη 15άδα των συμμετοχών

Γιώργος Πρίντεζης και Μίλαν Τόμιτς δεν συναντήθηκαν μόνο στο κλειστό του Περιστερίου. «Συναντήθηκαν» και σε μία ξεχωριστή, ιστορική λίστα της Stoiximan Basket League. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού «έπιασε» τον προπονητή του Περιστερίου Vitabiotics και επί 13 χρόνια παίκτη των «ερυθρόλευκων» στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα ματς Πρωταθλήματος.

Ο Πρίντεζης έφτασε τα 385 παιχνίδια Πρωταθλήματος και έφτασε τον Τόμιτς στη 15η θέση της λίστας της Stoiximan Basket League (από το 1992-93) και στην 23η θέση της συνολικά λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64).

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο για τον Ολυμπιακό…

*Ο Σάσα Βεζένκοφ είχε 4/4 βολές με τις οποίες έφτασε τις 200 εύστοχες σε 142 αγώνες στη Stoiximan Basket League. Έχει πλέον 202/259 (77,99%).

Παράλληλα ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» έχοντας 15 πόντους και 11 ριμπάουντ, σημείωσε double-double και στο δεύτερο ματς της σειράς –είχε 20 πόντους και 15 ριμπάουντ στο πρώτο- προσπέρασε τον Δημήτρη Αγραβάνη και έφτασε τον Σακούρ Τζούστον στα επτά και στη δεύτερη θέση της λίστας του φετινού Πρωταθλήματος. Ήταν το τρίτο από τα επτά double-double του Βεζένκοφ στο οποίο έμεινε χωρίς λάθος.

Ήταν το 12ο double-double του Ολυμπιακού στο φετινό Πρωτάθλημα και με αυτό, έφτασε τη Λάρισα στη δεύτερη θέση της λίστας πίσω μόνο από τον Άρη που είχε 15.

*Ο Κώστας Σλούκας είχε δύο τρίποντα (2/4) με τα οποία έφτασε τον σημερινό ασίσταντ κόουτς του Περιστερίου Vitabiotics στην 9η θέση της ιστορικής λίστας του Ολυμπιακού έχοντας από 140.

*Με τις τέσσερις ασίστ που μοίρασε στο σημερινό παιχνίδι, ο Τόμας Ουόκαπ μπήκε στην 20άδα των ξένων πασέρ του Ολυμπιακού. Έφτασε τις 92 και ξεπέρασε τον Όλιβερ Λαφαγιέτ που έπαιξε στην ομάδα στην περίοδο 2014-15.