Ζαν-Σαρλ: «Δεν ξέρω αν θα μείνω στον Ολυμπιακό του χρόνου...»

Ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ σε συνέντευξη του στην Γαλλία, όπου μίλησε για την φετινή σεζόν στην EuroLeague με τον Ολυμπιακό, τον, περίπλοκο, ρόλο του στην ομάδα πίσω από Βεζένκοφ και Πρίντεζη (που τον χαρακτήρισε «θρύλος»), αλλά και το μέλλον του στην ομάδα του Πειραιά.

Ζαν-Σαρλ: «Δεν ξέρω αν θα μείνω στον Ολυμπιακό του χρόνου...»

Δηλώσεις του Λιβιό Ζαν Σαρλ φιλοξενεί το μέσο της πατρίδας του, «BeBasket».

Εκεί ο Γάλλος φόργουορντ μίλησε για την φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην EuroLeague, που ολοκληρώθηκε με την τέταρτη θέση στο Final Four, αλλά και για τον ρόλο του στην ομάδα.

Κι ειδικότερα την δυσκολία του να παίζει πίσω από τους Βεζένκοφ και Πρίντεζη.

Παρόλα αυτά αποθέωσε τον αρχηγό των «ερυθρολεύκων» για την πορεία του και τον χαρακτήρα του και μίλησε για το μέλλον του στην ομάδα του Πειραιά αφήνοντας τα πάντα ανοικτά...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το Final Four και τον ημιτελικό κόντρα στην Εφές: «Ήταν δύσκολο στον ημιτελικό. Χάσαμε για ένα σουτ και πονάει παραπάνω επειδή η διαφορά ήταν μικρή. Έτσι είναι το μπάσκετ, ήταν μία άμυνα. Είχαμε το προβάδισμα σε ένα σημείο του αγώνα και δεν μπορέσαμε να το κρατήσουμε. Τους επιτρέψαμε να αντιδράσουν. Ο Μπράιαντ έβαλε μεγάλα συνεχόμενα σουτ, το ματς δεν κρίθηκε μόνο στην τελευταία κατοχή αλλά ήταν δύσκολο που χάσαμε με αυτόν τον τρόπο».

Για το γεγονός ότι έμεινε στον πάγκο: «Θα μπορούσα να ήμουν σε ομάδα που δεν συμμετείχε καν στο Final Four. Είναι όλα μέρος του παιχνιδιού. Δεν θα πω ψέματα. Ήξερα πάνω κάτω ότι το ματς θα πήγαινε έτσι για εμένα».

Για τον ρόλο του στην ομάδα είπε: «Σε συλλογικό επίπεδο η σεζόν ήταν πετυχημένη στην Ευρώπη. Εγώ ήμουν ανάμεσα στο να είμαι μέλος μίας μεγάλης ομάδας αλλά με μικρότερο ρόλο, ή να έχω περισσότερες ευθύνες και μεγαλύτερο ρόλο σε μία όχι τόσο μεγάλη ομάδα όσο ο Ολυμπιακός. Είναι πάντα δύσκολο να διαλέξεις. Στο τέλος, το γεγονός πως φτάσαμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες επιβεβαίωσαν την απόφασή μου αλλά μου άφησε και μία απογοήτευση. Ήταν ιδιαίτερη χρονιά, υπήρχαν προβλήματα τραυματισμών και ιδιαιτερότητες στο ροτέισον. Εγώ είμαι πίσω από τον Βεζένκοβ και τον Πρίντεζη. Ο ένας ήταν στην κορυφαία πεντάδα και ο άλλος είναι ένας μεγάλος και σπουδαίος παίκτης που ολοκληρώνει την καριέρα του. Δεν είναι δικαιολογία αλλά είναι δύσκολο".

Ειδικότερα για τον Γιώργο Πρίντεζη σημείωσε: «Είναι τρομερό να προπονούμαι με έναν θρύλο σαν τον Πρίντεζη. Έχει πολλά θετικά. Δεν τον αντιμετωπίζω ιδιαίτερα γιατί παίζω "5" που δεν είναι η θέση μου, είναι περίπλοκο αλλά είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Μαθαίνω για τον εαυτό μου πράγματα»

Για το μέλλον του στον Πειραιά: «Δεν ξέρω τι θα κάνω του χρόνου, αν θα μείνω ή όχι. Θα δω τις επιλογές που έχω διαθέσιμες. Δεν ξέρω αν έχω βελτιωθεί, νιώθω πως είμαι ο ίδιος. Είναι δύσκολο να απαντήσω ειδικά μετά από το Final Four. Δεν πρέπει να παίρνεις βιαστικές αποφάσεις, πρέπει να βλέπεις τη μεγάλη εικόνα. Δεν νομίζω ότι είμαι καλύτερος ή χειρότερος. Νομίζω είμαι ο ίδιος απλά τα υπόλοιπα έχουν αλλάξει".