Βεζένκοφ: «Στόχος του Ολυμπιακού είναι πάντα και οι 3 τίτλοι»

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ έφτασε στην Αθήνα. Τόνισε πως στόχος του Ολυμπιακού είναι πάντα οι 3 τίτλοι, θέλει τρόπαια με τα «ερυθρόλευκα» και σχολίασε πως θα είναι σχολείο για εκείνον το να παίξει δίπλα στον Γιώργο Πρίντεζη. 

Βεζένκοφ: «Στόχος του Ολυμπιακού είναι πάντα και οι 3 τίτλοι»

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης (15/8), φορώντας ένα μπλουζάκι λευκό με το σήμα της ομάδας του Ολυμπιακού. Ο 23χρονος Βούλγαρος διεθνής φόργουορντ (με ελληνική υπηκοότητα), αναφέρθηκε στην μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Παρουσιάστηκε σεμνός στις δηλώσεις του, αλλά τόνισε πως θέλει τίτλους με την ομάδα του Πειραιά. Παράλληλα, επεσήμανε πως θα είναι σχολείο για τον ίδιο το γεγονός πως θα αγωνιστεί στην ίδια θέση δίπλα με τον Γιώργο Πρίντεζη.

Για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, σχολίασε: "Eίμαι χαρούμενος για αυτό το νέο ξεκίνημα στην καριέρα μου. Έρχομαι σε γνώριμα λημέρια, στην Ελλάδα. Μένει να ξεκινήσει η δουλειά. Προσωπικά, είμαι καλά τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά".

Για τις φιλοδοξίες του με τους Πειραιώτες, δήλωσε: "Θα ήθελα να κατακτήσω τίτλους με τον Ολυμπιακό. Όσο πιο πολλούς γίνεται. Αυτό, βέβαια, θα γίνει μέσα από την σωστή προετοιμασία, αλλά και από την σκληρή δουλειά. Εύχομαι να έχουμε όλοι οι παίκτες υγεία και να έχουμε μία καλή χρονιά".

Για το πως πήρε την απόφαση να έρθει στους "ερυθρόλευκους", εξήγησε: "Όταν ένας μεγάλος σύλλογος, όπως είναι ο Ολυμπιακός, αλλά και ένας σπουδαίος κόουτς, όπως ο Ντέιβιντ Μπλατ, ενδιαφέρονται για εσένα και σε θέλουν στην ομάδα τους, όλα γίνονται αρκετά εύκολα ώστε να αποφασίσεις".

Για το αν θεωρεί πως θα είναι σχολείο για τον ίδιο το γεγονός πως θα έχει στο "4" τον Γιώργο Πρίντεζη: "Εννοείται! Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ένα από τα καλύτερα "4άρια" στην Ευρώπη. Έχω να μάθω και να πάρω πάρα πολλά από εκείνον. Όχι μόνο από εκείνον, αλλά και από τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και από τον Κώστα Παπανικολάου, όπως και από τα υπόλοιπα παιδιά στην ομάδα. Παίζοντας δίπλα σε όλα αυτά τα παιδιά, έχω να μάθω πάρα πολλά, κάθε μέρα".

Για το αν θεωρεί πως είναι η ώρα, αλλά και η ευκαιρία ώστε να κάνει το βήμα παραπάνω, σχολίασε πως: "Ξέρω πως έχω μπροστά μου μία μεγάλη ευκαιρία ώστε να κάνω το βήμα παραπάνω. Μακάρι να τα καταφέρω. Στόχος του Ολυμπιακού είναι πάντα οι 3 τίτλοι, αλλά για να τα καταφέρουμε, θα πρέπει να δουλέψουμε μεθοδικά και να προχωρήσουμε όλοι μαζί βήμα-βήμα".