Ηρακλής: «Μνημείο προχειρότητας το πρωτάθλημα»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ Ηρακλής επιτέθηκε στον ΕΣΑΚΕ για την άρνησή του να μεταφέρει χρονικά τον αγώνα Απόλλων – Άρης, ο οποίος επηρεάζει θεωρητικά το μέλλον του «Γηραιού» στην Basket League.

Ηρακλής: «Μνημείο προχειρότητας το πρωτάθλημα»

Ευθεία επίθεση εξαπέλυσε μέσω ανακοίνωσής της προς τον ΕΣΑΚΕ η ΚΑΕ Ηρακλής σχετικά με τη μη αλλαγή ώρας στο ματς του Απόλλωνα με τον Άρη για την 26η αγωνιστική της Basket League, όπως είχε ζητηθεί, καθώς κρίνεται η παραμονή στην κατηγορία.

Αν και έχουν σωθεί οριστικά οι Πατρινοί, υπάρχει το σενάριο να επηρεάσουν το αν θα υποβιβαστεί ο Ιωνικός ή ο Ηρακλής, με την προϋπόθεση οι Θεσσαλονικείς να πάρουν πίσω τους 3 βαθμούς που τους έχουν αφαιρεθεί.

Κι αυτό διότι σε περίπτωση ήττας του Απόλλωνα υπάρχει η πιθανότητα τριπλής ισοβαθμίας ανάμεσα σε Ηρακλή, Ιωνικό και Απόλλωνα.

Σε αυτή την περίπτωση η ομάδα που υποβιβάζεται είναι ο Ιωνικός, καθώς το συνολικό του ρεκόρ είναι στο 1-3 με τις δύο εμπλεκόμενες ομάδες, ενώ ο Απόλλων είναι στο 3-1 και ο Ηρακλής στο 2-2.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε κάνει αίτημα στον ΕΣΑΚΕ για την μεταφορά του τζάμπολ στις 17:00 για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε δεκτό, ενώ ανάλογο αίτημα είχε καταθέσει και η ομάδα του Άρη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ηρακλής:

«Στο Πρωτάθλημα, που αποτελεί μνημείο προχειρότητας και ανοργανωσιάς, στο Πρωτάθλημα των "κατά φαντασίαν" ασθενών κορονοϊού και πολλών ακόμα ευτράπελων, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να ορίσει σε διαφορετική ώρα -για άγνωστο λόγο- καθοριστικότατο παιχνίδι, στο οποίο και οι δύο ομάδες εμπλέκονται σε σενάρια παραμονής στην κατηγορία η μία και σε σενάρια τελικής κατάταξης η άλλη.

Στο αίτημά μας, να οριστεί ο συγκεκριμένος αγώνας την ίδια ώρα, με τα υπόλοιπα παιχνίδια της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, δηλαδή στις 17:00, η απάντηση η οποία λάβαμε ήταν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Έτσι, θα έχουμε μια ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία: οι αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής να διεξαχθούν σε διαφορετικές ώρες κι ενώ από το αποτέλεσμα κάποιων εξ’ αυτών θα κριθούν η παραμονή και οι εναπομείνασες θέσεις, που οδηγούν στα play offs.

Προφανώς, η αξιοπιστία του -ούτως ή άλλως- υποβαθμισμένου προϊόντος, δεν απασχολεί κανέναν και ειδικότερα τη διοργανώτρια αρχή του.

Εμείς, σαν Ηρακλής, θα δώσουμε τη μάχη μέσα στο γήπεδο, όπως κάνουμε, κάναμε και θα κάνουμε πάντα, κόντρα σε όποιες συνθήκες υπάρχουν. Καλούμε τον κόσμο μας να γεμίσει για ακόμη μια φορά την πιο «καυτή» έδρα της Ελλάδας και μαζί του να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη νίκη, η οποία θα σφραγίσει και την παραμονή μας στην κατηγορία».