Παναθηναϊκός: Ο Παπαπέτρου στην 20άδα των παικτών με τα περισσότερα τρίποντα

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μπήκε στην πρώτη 20άδα της λίστας των παικτών του Παναθηναϊκού με τα περισσότερα τρίποντα.

Παναθηναϊκός: Ο Παπαπέτρου στην 20άδα των παικτών με τα περισσότερα τρίποντα

Μετά την παρουσία τριών παικτών με 20+ πόντους στο ματς κόντρα στο Λαύριο Megabolt, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε δύο παίκτες με τέτοια επίδοση στο ματς της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League κόντρα στη Λάρισα. Ένας από αυτούς ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου που σημείωσε ατομικό ρεκόρ περιόδου στο σκοράρισμα και το συνδύασε με ένα ξεχωριστό επίτευγμα, αφού μπήκε στην πρώτη 20άδα της λίστας των παικτών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τα περισσότερα τρίποντα.

Πιο συγκεκριμένα…

*Ο αρχηγός των «πράσινων» είχε 3/5 τρίποντα και με αυτά έφτασε τα 109 εύστοχα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη Stoiximan Basket League. Με αυτά μπήκε στην 20άδα της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Νίκο Οικονόμου και τον Τζόνι Ρότζερς που είχαν από 106.

Ο Παπαπέτρου σε 85 παιχνίδια Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ έχει 109/271 τρίποντα (40,22%).

Κατά τα άλλα…

*Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος με τα επτά αμυντικά ριμπάουντ που είχε στο χθεσινό παιχνίδι, μπήκε στην πρώτη 25άδα της σχετικής λίστας του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τα 129 και ξεπέρασε τον Άριαν Κόμαζετς που είχε 122 στη σεζόν 1992-93.

*Ο Νίκος Χουγκάζ έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίδοση με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Με τους 10 πόντους που είχε, ξεπέρασε τους 400 στην 52η εμφάνιση του στην κατηγορία.

*Ο Τζέρεμι Έβανς βελτίωσε κατά έναν πόντο του ατομικό ρεκόρ του στη Stoiximan Basket League. Είχε 23 έναντι των 22 που είχε στο ματς του πρώτου γύρου κόντρα στο Λαύριο Megabolt. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε 5/8 τρίποντα ενώ στις 15 προηγούμενες εμφανίσεις του μέτρησε 7/21.

*Σε ομαδικό επίπεδο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε εξαιρετική δουλειά με τις δεύτερες επιθέσεις. Πήρε 26 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ σημειώνοντας νέο ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League. Το προηγούμενο το μοιραζόταν με τον Προμηθέα έχοντας από 24 πόντους με δεύτερες επιθέσεις, οι μεν «πράσινοι» κόντρα στον Ιωνικό για τη 16η, οι δε Πατρινοί κόντρα στην ΑΕΚ για την 9η αγωνιστική.

Ο Μούντι 4ος πασέρ της Λάρισας

Δεν άρχισε τη σεζόν στην Ελλάδα, όμως ο Στέφαν Μούντι πρωταγωνιστεί στη μεταμόρφωση της Λάρισας από τον Δεκέμβριο και αυτό, πέραν των αποτελεσμάτων, αποτυπώνεται και στη γρήγορη αναρρίχηση του σε κάποιες από τις ιστορικές λίστες της ομάδας στη Stoiximan Basket League. Μέσα από το ματς του ΟΑΚΑ ο Αμερικανός έγινε ο 4ος πασέρ της Λάρισας στην κατηγορία.

Με τις τέσσερις ασίστ που είχε κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, έφτασε τις 55 σε 12 αγώνες (4,58 μέσος όρος) και ανέβηκε στην 4η θέση της λίστας, ξεπερνώντας τον Κώστα Παπαδάκη που είχε 51 ασίστ στην περσινή σεζόν.

Ακόμη για τη Λάρισα, ο Τζέιλεν Χάντσον με τους 13 πόντους που είχε, έγινε ο 2ος παίκτης στην τριετή διαδρομή της θεσσαλικής ομάδας που έφτασε τους 300. Ο μόνος που το έκανε πριν από αυτόν ήταν ο Μπράντον Ρας ωστόσο ο Χάντσον είναι ο πρώτος που σημείωσε 300+ πόντους σε μία σεζόν.