Η αίθουσα Τύπου στα Άνω Λιόσια μετονομάζεται σε «Φαίδων Κωνσταντουδάκης» από την ΚΑΕ ΑΕΚ

Η ΚΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως στο πλαίσιο της ανακαίνισης στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, η αίθουσα Τύπου θα μετονομαστεί σε «Φαίδων Κωνσταντουδάκης».

Η αίθουσα Τύπου στα Άνω Λιόσια μετονομάζεται σε «Φαίδων Κωνσταντουδάκης» από την ΚΑΕ ΑΕΚ

Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο της ανακαίνισης στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, η αίθουσα Τύπου θα μετονομαστεί σε «Φαίδων Κωνσταντουδάκης».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ

«Εκ των σκαπανέων της αθλητικής δημοσιογραφίας ο κ. Φαίδων Κωνσταντουδάκης.

Για την οικογένεια της Α.Ε.Κ. εκείνος, που σμίλεψε την πέτρα και έδωσε σχήμα στα όνειρα εκατομμυρίων συνενωσιτών, με τον γραπτό του λόγο, εκτοξεύοντας την αίγλη της «Βασίλισσας», η οποία συνεκλόνισε την αθλητική υφήλιο όταν κατέκτησε ενώπιον 80.000 εκστασιασμένων θεατών το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης στο Καλλιμάρμαρο, την 4η Απριλίου 1968.

Η μεταλαμπάδευση του ιερού αφηγήματος της 4ης Απριλίου φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κι ας πέρασαν χρόνια για ν’ αντιληφθούμε, ότι ο «Φρίξος Κώνστας» ή «Φάνης Κωστίδας» της ιστορικής εφημερίδας «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ», ήταν ο ίδιος, που έγραψε ιστορία με την ακτινοβόλο σε υψηλά νοήματα αθλητική στήλη «Α-Ω» στο «Φως των Σπορ» (του δασκάλου του, Θεόδωρου Νικολαϊδη), ο ίδιος που ηγήθηκε ως -επί σειρά ετών- Διευθυντής του Πρωταθληματικού-Αθλητικού Τμήματος της «Ισχυρής Ομάδας» της κραταιάς «Απογευματινής». Ο ίδιος, που «έσπειρε το σπόρο» και αναδείχθηκαν δημοσιογραφικά φιντάνια και σε άλλα Μέσα Ενημέρωσης στα οποία εργάστηκε, από την Κρατική Τηλεόραση έως και τον «Δικέφαλο Αετό» και το aek-live.gr, με τα οποία συνεργάζεται σήμερα ως Σύμβουλος Έκδοσης και αρθρογράφος αντίστοιχα.

Βασικός συντελεστής της κινηματογραφικής ταινίας «1968». Οι μαρτυρίες του συνέβαλαν αποφασιστικά στην πληρότητα του σεναρίου.

Γενικά αποδεκτός από το σύνολο των Ελλήνων φιλάθλων, με επιτυχίες στο αγαπημένο του ρεπορτάζ, στο κυνήγι της αποκλειστικότητας, την πεμπτουσία της δημοσιογραφίας.

Η έφεση στη «λεξηπλασία» από πλευράς του το σήμα κατατεθέν της ανείπωτης δημοσιογραφικής διαδρομής του.

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ

Η Διοίκηση της ΑΕΚ ΒC και ο κ. Μάκης Αγγελόπουλος συναισθανόμενοι τη μεγίστη ευθύνη της αποστολής τους και στο πλαίσιο της αξιοποίησης και ανάδειξης των εγκαταστάσεων αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ονοματοδοσία της Αίθουσας Τύπου (Press Room) του Olympic Hall των Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, η οποία ανακαινίζεται ριζικά και θα αναφέρεται ως Αίθουσα Τύπου «ΦΑΙΔΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗΣ».

Η τελετή της Ονοματοδοσίας θα πραγματοποιηθεί στις 05/05/2022.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης γεννήθηκε στις 2 Μαίου 1941 στην Αθήνα.

Είναι νυμφευμένος με την Κυρία Κυριακή Αντωνίου Μπιτζαράκη, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τη δημοσιογράφο Έλλη (που έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή το 2011) και τον Mηχανικό Η/Υ Αντώνη, έγγαμο-σύζυγός του η Βιβή Παπαδοπούλου, με την οποία έχουν δύο παιδιά, τη Νέλλη και τη Φαίδρα.

Ο Φ.Κ. από το 1960 προσφέρει τις υπηρεσίες του στη δημοσιογραφία ως απλός «τυφεκιοφόρος», όπως αυτοπροσδιορίζεται ο ίδιος.

‘Εχει εργαστεί/συνεργαστεί σε αθλητικές εφημερίδες (μεταξύ των οποίων στον ιστορικό «ΔΙΚΕΦΑΛΟ», του οποίου υπήρξε ο εμπνευστής, στο «Φως των Σπορ»), σε περιοδικά, σε πολιτικές εφημερίδες (Απογευματινή, Ελευθεροτυπία, Βραδυνή), σε αρκετά sites, και στην Κρατική Τηλεόραση (στο βραδινό δελτίο αθλητικών ειδήσεων της ΕΡΤ2/ΥΕΝΕΔ).

Εχει τιμηθεί από τον ΠΣΑΤ δια χειρός Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και έχει πάρει το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση (την περίοδο της «Απογευματινής» του Πάνου Καραγιάννη και επί προεδρίας Μαρίας Αντωνιάδου στην ΕΣΗΕΑ) ως ο καλύτερος συντάκτης της χρονιάς, και από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού στον οποίο διαβιοί, για την προσφορά του στην ελληνική δημοσιογραφία.

Είναι Τακτικό Μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ.»