Επιχείρηση… Βιετνάμ!

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά μια δύσκολη, αλλά επιβεβλημένη προσπάθεια προκειμένου να παλέψει και να διεκδικήσει τον τίτλο. Το αν θα φέρει πίσω τους αιχμαλώτους ή θα… κατεδαφίσει το μπουζουξίδικο θα φανεί στο παρκέ

Επιχείρηση… Βιετνάμ!

Μετά το τσουνάμι των αλλαγών και τις καρατομήσεις ανθρώπων… πέραν πάσης υποψίας, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κερδίσει τη μάχη με το χρόνο.

Κι αυτό διότι θα πρέπει να αλλάξει σχεδόν τα πάντα και να προλάβει να είναι έτοιμος στους τελικούς των play off.

Απομένουν περίπου σαράντα ημέρες μέχρι τότε και είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να… ξανασυστηθούν ο Γιώργος Βόβορας με τους παίκτες.

Το… καλό και το κακό είναι πως γνωρίζονται. Δεν έχει περάσει ούτε χρόνος από τότε που ο νεαρός τεχνικός απολύθηκε από τους Αλβέρτη και Διαμαντίδη μόλις έχασε –τι ειρωνεία – από το Λαύριο και απομακρύνθηκε επειδή είχε «χάσει» τα αποδυτήρια.

Αυτή τη φορά λοιπόν για να μην τα… ξαναχάσει η διοίκηση του Παναθηναϊκού έβαλε δίπλα του –μπροστά του ή πίσω του θα φανεί- τους Αργύρη Πεδουλάκη και Χρήστο Σερέλη.

Δύο έμπειρους προπονητές που θα αναλάβουν να δώσουν συμβουλές για να γίνει σωστή διαχείριση της τεράστιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια… αποστολή αυτοκτονίας, στην οποία κανείς δεν έχει να χάσει τίποτε και έχει πολλά να κερδίσει.

Έτσι κι αλλιώς ο δρόμος για την επιτυχία είναι δύσβατος και περνάει από το ΣΕΦ. Εκεί θα πρέπει οι «πράσινοι» να κερδίσουν, τουλάχιστον μια φορά, για να μπορέσουν κρατώντας αλώβητη την έδρα τους να φτάσουν στην υπέρβαση.

Πολύ εύκολα λέγεται, πάρα πολύ δύσκολα όμως γίνεται. Μια στιγμή όμως: Γίνεται διαφορετικά; Θα πρέπει να πετάξει «λευκή πετσέτα», να αποδεχθεί τη μοίρα του ένας οργανισμός όπως ο Παναθηναϊκός και να μην αλλάξει τίποτε; Όχι βέβαια. Ούτε βέβαια με τις αλλαγές υπέγραψε κανείς συμβόλαιο με την επιτυχία, παρά μόνο με την ελπίδα…

Από εδώ κι πέρα ασφαλώς το λόγο έχει και η διοίκηση. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βγήκε από την εθελοντική απομόνωση και ανέλαβε το ρίσκο. Θα δείξει με το ύψος των χρημάτων που θα διαθέσει και από το… ράφι από το οποίο θα επιλέξει τους παίκτες που θα αποτελέσουν τις διορθωτικές κινήσεις.

Η προσπάθεια που ξεκινά ο Παναθηναϊκός είναι σαν τις Αμερικανικές ταινίες, όπου φωνάζουν «μπαρουτοκαπνισμένους» πεζοναύτες να πάρουν αιχμαλώτους από το Βιετνάμ.

Βιετνάμ όμως λέγεται και το κέντρο λαϊκής διασκέδασης (sic), που κατεδαφίζει ο Γιώργος Αρμένης στο ρόλο του Μάκη, στην περίφημη ταινία «Όλα είναι δρόμος» λουσμένος με ουίσκι και ουρλιάζει: «Ηλία, ρίχτο»!