Στο ΟΑΚΑ πρέπει να πάει «καμικάζι»

Ο Ολυμπιακός έβγαλε την υποχρέωση με τον ΠΑΟΚ, έχει μια ακόμη με τον Άρη, και μετά ...όλα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Στο ΟΑΚΑ πρέπει να πάει «καμικάζι»

Ιδιαίτερη διάθεση δεν είχε σήμερα στην Πυλαία ο Ολυμπιακός. To πήρε χαλαρά και δεν πάτησε το πόδι στο γκάζι. Στο τέλος ένιωσε λίγο την απειλή του πεισματάρη ΠΑΟΚ, αλλά βρήκε τις λύσεις για να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα. Όπως είπε και ο Μπαρτζώκας, ο Ολυμπιακός έδειξε σα να μη θέλει να πολυκουραστεί, σε ένα διάστημα δύσκολο με αρκετά παιχνίδια. Ακόμα κι έτσι, αυτός ο Ολυμπιακός διαθέτει την ποιότητα για να …καθαρίζει τέτοια παιχνίδια και να παίρνει νίκες στο ρελαντί. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην παίζουν στην τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας (αν και το μυαλό τους θα είναι εκεί) αλλά θα βρεθούν στο παρκέ την Πέμπτη (19.15, ΣΕΦ) για να αντιμετωπίσουν τον Άρη. Ο Φαλ αναμένεται να επιστρέψει στη σύνθεση του Ολυμπιακού, ενώ ο Σλούκας μάλλον θα μείνει εκτός και πάλι. Ακολουθεί άλλωστε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την προσεχή Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, όπου θα κριθεί η 1η θέση της κανονικής περιόδου στη Basket League. Ο Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη για να τερματίσει πρώτος και να έχει το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς. Διαφορά δεν χρειάζεται, του αρκεί νίκη και με μισό πόντο, καθώς ο Παναθηναϊκός κουβαλά την ήττα από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο.

Όπως καταλαβαίνουμε, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παρουσιαστεί πανέτοιμος στο ΟΑΚΑ και να δείξει πως είναι ανώτερος. Για λίγο θα πρέπει να ξεχάσει τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και να τα δώσει όλα κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο που του έχει μείνει μόνο το πρωτάθλημα φέτος. Εύκολο εμείς δεν το θεωρούμε το συγκεκριμένο παιχνίδι, το ΟΑΚΑ θα κοχλάζει και ο Παναθηναϊκός το περιμένει πως και πως. Ο εγωισμός των «πρασίνων» πληγώθηκε μετά τη συντριβή στο ΣΕΦ και αυτό τους καθιστά πολύ επικίνδυνους. Θέλουν να πάρουν ρεβάνς.

Γι΄ αυτό και ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να πάει με τουπέ στο ΟΑΚΑ αλλά να το δει σαν τελικό. Ο κόσμος άλλωστε για αυτά τα παιχνίδια ζει. Η νίκη θα είναι και η καλύτερη ντόπα ενόψει των πλέι οφ της Ευρωλίγκας.