Τακιανός: «Η ομάδα είναι σε πρόοδο…»

Ο προπονητής της Λάρισας Φώτης Τακιανός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αγωνιστική παρουσία και την νοοτροπία των παικτών του στο παιχνίδι με το Περιστέρι

Τακιανός: «Η ομάδα είναι σε πρόοδο…»

Η Λάρισα πήρε πολύ μεγάλη νίκη μέσα στο Περιστέρι και ο Φώτης Τακιανός είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος.

Ο προπονητής των Θεσσαλών δήλωσε μετά το παιχνίδι: «Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στον Μιχάλη Τσαϊρέλη, που προσβλήθηκε από γαστρεντερίτιδα, είχε υψηλό πυρετό και δεν μπόρεσε να είναι μαζί μας. Ήταν φυσικά μαζί μας πνευματικά και θέλουμε να του την αφιερώσουμε και να του ευχηθούμε περαστικά.

Όσον αφορά το παιχνίδι είναι το τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι που δίνει η ομάδα, έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στο οποίο καταφέρνουμε να ανταπεξέλθουμε στο 100% και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και μας κάνει πάρα πολύ αισιόδοξους.

Για τρίτο όμως συνεχόμενο παιχνίδι η ομάδα παρουσιάζει ένα πρόβλημα στο πως ξεκινάει τα παιχνίδια και τα τρία που παίξαμε. Μπήκαμε με έλλειμμα συγκέντρωσης και ενέργειας. Αυτό μας στοίχισε το να μας δημιουργήσει το Περιστέρι μια διαφορά και μιλάμε για μια ποιοτική ομάδα με εξαιρετικούς σουτέρ.

Δημιούργησε μια διαφορά και από κει και πέρα εμείς προσπαθούσαμε είτε με ροτέισιον να βρούμε ποιες πεντάδες θα μας επιτρέψουν να κλείσουμε τη διαφορά, είτε με αλλαγή τακτικής.

Η μεγάλη επιτυχία της ομάδας θεωρώ και το αναφέρω επειδή δεν έγινε ορατό από κανέναν γιατί έγινε μέσα στα αποδυτήρια κατά την διάρκεια του ημιχρόνου.

Συμφωνήσαμε, μιλήσαμε, επισημάναμε που είναι τα λάθη και όλοι συμφωνήσαμε ότι ναι γίνονται αυτά τα λάθη και θα πρέπει να τα διορθώσουμε.

Αυτό για μια ομάδα, το να σηκώνει ο παίκτης το χέρι και να λέει “ναι δεν είμαστε καλά, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στη συνέχεια” είναι εξαιρετικά δύσκολο να το βρεις και όταν το βρίσκεις θα πρέπει να το επισημαίνεις.

Στην ανάπαυλα εκτός από αυτό αποφασίσαμε να αλλάξουμε την τακτική μας, μπήκαμε σε μια άμυνα με αλλαγές για να περιορίσουμε το μακρινό σουτ του αντιπάλου.

Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, είναι μια νίκη, η οποία δείχνει ότι η ομάδα είναι σε πρόοδο, για μένα η πρόοδος γίνεται όσον αφορά το πνευματικό επίπεδο των παικτών, αρχίζουν να έχουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη ότι μπορούν να καταφέρουν μεγάλα πράγματα.

Φυσικά υπάρχει πρόοδος όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι σύμφωνα με τις νίκες και τον στόχο, αλλά για μένα ίσως μεγαλύτερη αξία έχει το πρώτο. Οι παίκτες δείχνουν ότι προοδεύουν και σε κάθε αγωνιστική παρουσιαζόμαστε καλύτεροι.

Θεωρώ ότι η ομάδα έχει ακόμη να δώσει, να βελτιώσει πράγματα και ευελπιστώ ότι στα υπόλοιπα παιχνίδια θα εμφανιστούμε από την αρχή και για 40 λεπτά καλύτεροι».