Σπανούλης: «Πιστεύω ότι μπορώ να γίνω καλός προπονητής» (vid)

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τη νέα του καριέρα ως προπονητής και εξέφρασε την πίστη του ότι μπορεί να γίνει πετυχημένος.

Σπανούλης: «Πιστεύω ότι μπορώ να γίνω καλός προπονητής» (vid)

Η Αρμάνι Μιλάνο την Πέμπτη το βράδυ τίμησε τον Βασίλη Σπανούλη με τον General Manager της ιταλικής ομάδας, τον Χρήστο Σταυρόπουλο να παραδίδει τον βραβείο στον παλαίμαχο άσο.

Ο Σπανούλης είναι στην Ιταλία για να κοουτσάρει στο τουρνουά νέων ANGT του Βαρέζε, όπως έκανε και στο Βελιγράδι και στην Πάτρα. Με αφορμή το γεγονός πως ξεκινάει την καριέρα του προπονητή παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στα όνειρα που έχει ως κόουτς.

«Οι μελλοντικοί παίκτες, εκείνοι δηλαδή που θα παίξουν τα επόμενα χρόνια στην EuroLeague και το ΝΒΑ, είναι απλώς παιδιά που χρειάζονται αυτό το έξτρα κίνητρο, την έμπνευση και τη βοήθεια ώστε να κάνουν το επόμενη βήμα στην καριέρα τους». Συνέχισε, δε λέγοντας: «Οι λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με την τελειότητα και τη δουλειά είναι πολύ σημαντικές παράμετροι στο μπάσκετ, μαζί φυσικά με την πειθαρχία και τον σεβασμό. Έτσι ήμουν κι εγώ σαν παίκτης. Αφοσιωμένος και πειθαρχημένος, σεβόμουν τους πάντες, δούλευα σκληρά και θέλω να κάνω τα ίδια πράγματα σαν προπονητής», είπε αρχικά ο Βασίλης Σπανούλης.

Μιλώντας για τα τουρνουά του Βελιγραδίου και της Πάτρας είπε: «Στο Βελιγράδι παίξαμε διαφορετικό μπάσκετ, στην Πάτρα παίξαμε επίσης διαφορετικό μπάσκετ κι επίσης στο Βαρέζε. Δεν είναι τόσο εύκολο για μένα, να κοουτσάρω δηλαδή διαφορετικούς παίκτες, 12 διαφορετικές κουλτούρες όμως γι' αυτό είμαι εδώ, για να βοηθήσω αυτά τα παιδιά, για να τα εμπνεύσω και να τους δείξω τον τρόπο να παίξουν μπάσκετ, να τους δώσω κίνητρο. Αν μπορούμε να τους προσφέρουμε κάτι που θα τους φανεί χρήσιμο τα επόμενα χρόνια, θα είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτό».

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε ακόμη πως πιστεύει ότι θα γίνει καλός προπονητής. «Το έκανα συνέχεια, ακόμα κι όταν ήμουν παίκτης. Πάντα μιλούσα με τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου, πάντα είχα ιδέες που μοιραζόμουν με τους προπονητές μου. Επομένως, για μένα είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, έρχεται αυθόρμητα. Ξέρω ότι μπορώ να γίνω καλός προπονητής επειδή έχω το μπάσκετ στο αίμα μου! Όλη τη ζωή μου βλέπω μπάσκετ, είναι κάτι που σκέφτομαι συνέχεια. Είναι πολύ δημιουργικό για μένα να κοουτσάρω παιδιά».

Μιλώντας για την προσέγγιση του στους νέους παίκτες επισήμανε: «Η δουλειά μου είναι να εμπνέω τα νέα παιδιά, να τους δείξω πόσο σημαντικό είναι να δουλεύουν σκληρά, να ακούν, να είναι συγκεντρωμένα, να βάζουν πάντα την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους. Αυτή είναι η δουλειά μας. Γι' αυτό είμαστε εδώ. Έχει να κάνει με την προσωπικότητα και το πως θα προσεγγίσεις τους παίκτες. Πως θα αγγίξεις την καρδιά τους. Όλοι είναι διαφορετικοί χαρακτήρες και πρέπει να βρεις το "κουμπί" τους. Σε κάποιον πρέπει να φωνάξεις, σε κάποιον πρέπει να δώσεις ένα ποτήρι κρασί! Πρέπει να πάρουμε το 100% από τον καθένα, να αγγίξουμε την καρδιά του και να τον κάνουμε να καταλάβει πως είμαστε ειλικρινείς και θέλουμε το καλύτερο γι' αυτόν», είπε ο εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού και ολοκληρώνοντας τόνισε:

«Όλοι κάνουν λάθη. Κι εμείς κάνουμε λάθη, κάθε μέρα. Το θέμα είναι να τα αναγνωρίζεις, να δεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να βελτιώνεσαι. Το ίδιο ισχύει με τους παίκτες και την ομάδα».