Βασίλης Σπανούλης: Ο «ερυθρόλευκος» βασιλιάς!

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού κλείνει τα 36 του χρόνια και το fosonline θυμάται τις κορυφαίες του στιγμές με την ερυθρόλευκη φανέλα. 

Βασίλης Σπανούλης: Ο «ερυθρόλευκος» βασιλιάς!

Ο Βασίλης Σπανούλης αποτελεί ορόσημο για τον Ολυμπιακό αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ. Ο Λαρισαίος γκαρντ πήρε τη μεγάλη απόφαση να έρθει στον Πειραιά από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2010 με σκοπό να γίνει ηγέτης του Ολυμπιακού και με την έλευσή του άλλαξε μια για πάντα τις ισορροπίες των «αιωνίων».

Οκτώ χρόνια μετά από ένα από τα μεγαλύτερα «μπαμ» στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει κάθε λόγο να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του. Ο διεθνής γκαρντ ηγήθηκε τη νέας γενιάς των Ελλήνων παικτών του Ολυμπιακού, δημιουργώντας παράδοση στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 3 πρωταθλήματα Ελλάδος (2012, 2015, 2016), 2 Euroleague (2012, 2013), 1 Κύπελλο Ελλάδος (2011), 1 Intercontinental Cup (2013). Οι τίτλοι σε συνδυασμό με την σχεδόν αδιάλειπτη «ερυθρόλευκη» παρουσία στο Final 4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης (2012, 2013, 2015, 2016, 2017) μαρτυρούν την αλήθεια για την κοινή πορεία Ολυμπιακού και Σπανούλη.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, που, όπως όλα δείχνουν, θα κλείσει την καριέρα του στον Πειραιά, έγινε 36 χρονών και θα συνεχίσει να βοηθάει την ομάδα του να φτάσει και πάλι στην κορυφή. Ο ρόλος του μπορεί να διαφοροποιηθεί, αλλά θα παραμείνει ηγέτης και οδηγός στη συνείδηση των συμπαικτών του και του κόσμου της ομάδας...

Να μερικές από τις ενέργειες του Βασίλη Σπανούλη που θα παραμείνουν αξέχαστες.

Η πάσα του Σπανούλη που έγραψε ιστορία:

Oι τρίποντες «βόμβες» του Σπανούλη στον τελικό με την Ρεάλ:

Το θρυλικό πλέον τρίποντο του Σπανούλη που χάρισε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό: