Δημήτρης Αγραβάνης: «Είμαι ευγνώμων στον Μπαρτζώκα, έχει μέταλλο για Final Four ο Ολυμπιακός»

Ο μεταμορφωμένος Δημήτρης Αγραβάνης, που ήταν ο καλύτερος της Εθνικής, σε συνέντευξη στο «ΦΩΣ». «Ο Ολυμπιακός, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και το Μιλάνο θα είναι οι ομάδες που θα πάνε στο φάιναλ φορ».

Δημήτρης Αγραβάνης: «Είμαι ευγνώμων στον Μπαρτζώκα, έχει μέταλλο για Final Four ο Ολυμπιακός»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν καταπληκτικός με την Εθνική. Ανάμεσα σε παικταράδες - και όμως ήταν ο καλύτερος της ομάδας! Με πολλούς πόντους, με δημιουργία, με άμυνα.

Κάποια πράγματα δεν ήθελε να τα ρωτήσω, γι' αυτό δεν τα ρώτησα. Μη νομίζετε όταν δεν βλέπετε κάποιες ερωτήσεις ότι ξεχνάω. Τίποτα δεν ξεχνάω. Απλώς σέβομαι τον συνομιλητή μου όταν μου ζητάει κάτι.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 8/3/2022


Ελεύθερος θα είσαι το καλοκαίρι, έτσι δεν είναι;

Ναι, φρι έιτζεντ.

Ηλικία; Ποιος είναι ο στόχος σου από εδώ και πέρα;

Είμαι 27. Οι φιλοδοξίες μου είναι τεράστιες. Έφτασα σε μία ηλικία που, παρότι παίζω καλά, δεν έχω δείξει ακόμα στον κόσμο τον καλύτερο εαυτό μου. Δουλεύω πολύ για να το δείξω αυτό στη συνέχεια. Πάντως, τώρα έχω καταφέρει να ευχαριστιέμαι το μπάσκετ απόλυτα.

Τι εννοείς με το «τεράστιες φιλοδοξίες»; Ευρωλίγκα;

Ναι, πιστεύω ότι είμαι παίκτης Ευρωλίγκας και μπορώ να παίξω καλά εκεί.

Πώς βελτιώθηκες;

Με πολλή δουλειά. Έκλεισα τα αυτιά μου και δούλεψα πάρα πολύ.

Και έξτρα;

Δεν γίνεται να βελτιωθείς χωρίς να κάνεις έξτρα προπόνηση. Εκτός δηλαδή από τις προπονήσεις με την ομάδα μου, έκανα στο γήπεδο δικό μου ασκησιολόγιο, τόσο μπασκετικό όσο και με βάρη.

Πώς έφτασες να γίνεις ο κορυφαίος της Εθνικής;

Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο ρόλος που έχω στον Προμηθέα, τον έχω κερδίσει αυτόν τον ρόλο, παίζω πια με αυτοπεποίθηση. Δηλαδή να σκοράρω, να δημιουργώ, μου αρέσει να έχω ηγετικό ρόλο. Ανυπομονώ να παίξω πάλι στην Ευρωλίγκα.

Αδίκησες τον εαυτό σου;

Σίγουρα υπήρχαν καταστάσεις που με ωθούσαν να βγάζω άσχημη συμπεριφορά σε κομμάτια του παιχνιδιού. Για να το φτιάξεις αυτό, πρέπει να βρεις τα αίτια. Προσπάθησα να το δουλέψω πνευματικά και το έχω καταφέρει μέσα από την πολλή δουλειά. Όταν είσαι απόλυτα έτοιμος ως παίκτης, δεν έχεις άσχημες αντιδράσεις στο παιχνίδι. Το έχω πετύχει πλέον σε μεγάλο βαθμό.

Σε είχαν τιμήσει οι Αγγελόπουλοι στο ΣΕΦ. Φαντάζομαι τη χαρά σου.

Τεράστιο πράγμα να σε τιμάει ένας σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός, δεν το κάνει σε όλους. Τα χρόνια μου εκεί ήταν πολύ ωραία, ήταν τιμή για εμένα αυτή η βράβευση, σήμαινε ότι αναγνωρίζουν την προσφορά μου.

Σε έχει πλησιάσει ο Παναθηναϊκός;

Όχι, δεν με έχει πλησιάσει ο Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός;

Όχι.

Ακούγονται πολλά για εσένα και τον Ολυμπιακό.

Θα δούμε το καλοκαίρι τι θα γίνει...

Πώς τον βλέπεις φέτος τον Ολυμπιακό;

Έχουν φτιάξει μία ομάδα που έχει κάποια βασικά κομμάτια του παζλ από πέρσι -αυτό είναι πολύ καλό- και πήραν τους σωστούς παίκτες φέτος για να παίξουν το μπάσκετ που θέλει ο προπονητής. Μπάσκετ με πολλή κίνηση, με ταχύτητα, με αυτοματισμούς και με δύναμη στην άμυνα. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη η βοήθεια του Φαλ που, παρά το ύψος του, παίζει πολύ καλά τους κοντούς στις αλλαγές. Τα κρίσιμα ματς για την Ευρωλίγκα πλησιάζουν, εκεί θα δείξει το μέταλλο που έχει ως ομάδα ο Ολυμπιακός για να προκριθεί.

Πού να προκριθεί;

Στο φάιναλ φορ! Δεν μιλάω καν για οκτάδα.

Θα τα καταφέρει πιστεύεις;

Ναι, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και το Μιλάνο θα είναι οι ομάδες που θα πάνε στο φάιναλ φορ.

Λένε κάποιοι ότι θα βοηθούσες ως παίκτης τον Ολυμπιακό που θα χρειαστεί «τεσσάρι» μαζί με τον Βεζένκοφ, αλλά ότι μπορεί ως χαρακτήρας να έχεις πρόβλημα με τον Μπαρτζώκα. Ξεχνάνε ότι εσύ ήρθες στον Ολυμπιακό με τον Μπαρτζώκα!

Ακριβώς, με τον κόουτς Μπαρτζώκα έκανα το πρώτο μου συμβόλαιο που ήταν πενταετές στον Ολυμπιακό, έχω ήδη συνεργαστεί μαζί του και του είμαι ευγνώμων, εκείνος με έβαλε στον μπασκετικό χάρτη.


Πες μου για τον Παπαγιάννη του Παναθηναϊκού. Κάνατε ωραίο δίδυμο στην Εθνική. Έγραψα ένα ρεπορτάζ για το πώς έφυγε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Εγώ το ήξερα ότι ήταν στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, είχε ακουστεί αυτό όταν ήμουν στην ομάδα, γιατί ήμουν κοντά στην ηλικία του. Πραγματικά κάναμε πολύ ωραίο δίδυμο στην Εθνική. Είναι εκπληκτικός. Έχουμε πολύ καλή χημεία, ενώ δεν είχαμε παίξει ποτέ ξανά μαζί. Έχουμε τόσο χώρο να σκοράρουμε και εγώ και εκείνος. Άψογη η συνεννόησή μας και στην άμυνα και στην επίθεση. Φτιάξαμε ένα δίδυμο ψηλών που θεωρώ ότι ήταν ατού της εθνικής ομάδας.

Τη γνώμη σου θέλω τώρα. Μια ομάδα με «πεντάρια» Φαλ, Παπαγιάννη και «τεσσάρια» Βεζένκοφ, Αγραβάνη πάει τελικό Ευρωλίγκας;

Αυτή η φροντλάιν θα ήταν η καλύτερη στην Ευρώπη! Μπορείς να δημιουργήσεις τρομακτική φροντλάιν με τα πρόσωπα που είπες.

Ο Μπλατ είχε διαλύσει τον Ολυμπιακό, σε συνδυασμό με το ηχητικό που είχε διαρρεύσει;

Το ηχητικό έπαιξε μεγάλο ρόλο, ακόμα δεν έχουμε βρει ποιος Έλληνας παίκτης το άφησε να διαρρεύσει και είναι το παράπονο αυτό, διότι βγήκε από το ελληνικό γκρουπ. Ήταν πολύ άσχημο για τα αποδυτήρια, δεν είχε ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Επίσης, ο κόουτς Μπλατ δεν μπόρεσε να δείξει έργο. Η ομάδα γενικώς έμοιαζε υπό διάλυση, ευτυχώς όλα άλλαξαν για τον σύλλογο και τον κόσμο του.