Αγγελία για μεγάλους πρωταγωνιστές!

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του την πρώτη μεγάλη πρόκληση της σεζόν με τον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό και ψάχνει παίκτες που θέλουν να γραφτούν στην ιστορία

Αγγελία για μεγάλους πρωταγωνιστές!

Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί το απόγευμα της Κυριακής (20/2, 17:00, LIVE στο fosonline.gr) το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό του Final Four απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του τον Ολυμπιακό.

Είναι ένα παιχνίδι που ασφαλώς κρίνει έναν τίτλο, αλλά περισσότερο από όλα είναι μια αναμέτρηση αποδείξεων.

Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε μια χρονιά «ειδικών συνθηκών» με αρκετά προβλήματα, με την πορεία στην EuroLeague να είναι κάκιστη, την συνολική εικόνα της ομάδας προβληματική και στόχος πλέον είναι οι εγχώριοι τίτλοι.

Τουλάχιστον να δείξουν ότι στην Ελλάδα, παρόντος και του Ολυμπιακού, διατηρούν τα πρωτεία παραμένοντας στην κορυφή.

Στα «Δύο Αοράκια» λοιπόν είναι για τον Δημήτρη Πρίφτη και τους παίκτες του το πρώτο μεγάλο τεστ.

Η πρώτη μεγάλη πρόκληση για όλον τον οργανισμό, καθώς για πρώτη φορά μετά από εκείνο το ματς του ημιτελικού Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός διεκδικεί τίτλο από τους «ερυθρόλευκους».

Το «τριφύλλι» είναι το αουτσάϊντερ στην αναμέτρηση. Έχει πρόβλημα στη δυναμική του ρόστερ του, παίζει χωρίς τον αρχηγό του Ιωάννη Παπαπέτρου, δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά…

Είναι ένα ντέρμπι και σε αυτά τα ματς μπορούν να συμβούν πολλά. Μια λεπτομέρεια, μια μεταβλητή της πολύπλοκης εξίσωσης μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και τις ισορροπίες, όπως και τον τελικό νικητή.

Κομβικός παίκτης για τους «πράσινους» είναι ασφαλώς ο Νεμάνια Νέντοβις. Η εξάρτηση του παιχνιδιού τους από την απόδοση του Σέρβου γκαρντ είναι απόλυτη και καθοριστική.

Ο Ολυμπιακός ασφαλώς θα επιδιώξει να τον φθείρει, να τον «κυνηγήσει» πάνω στο παρκέ και να μην του δώσει χώρο για να δράσει.

Είναι στο χέρι του Σέρβου να «διαβάσει» τις καταστάσεις και να πασάρει αντί να εκβιάσει καταστάσεις…

Από εκεί και πέρα ο Πρίφτης αναζητά δεύτερο πόλο στην επίθεση της ομάδας του. Με τον Μέικον σε κακή αγωνιστική κατάσταση, τότε θα πρέπει να βρεθεί κάποιος άλλος, ώστε να δώσει λύσεις και εδώ θα πρέπει να βγουν παίκτες μπροστά. Η άγνωστη μεταβλητή της εξίσωσης…

Ο Φαλ, ο Ουόκαπ και ο ρυθμός

Το μεγάλο ερωτηματικό για τον Παναθηναϊκό είναι η αμυντική λειτουργία και το πως θα καταφέρει να «παγώσει» τον ρυθμό. Να μην αφήσει τον Ολυμπιακό να τρέξει πάνω στο παρκέ και να επιβάλει το τέμπο που τον βολεύει.

Η άμυνα ζώνης είναι κάτι που θα… φορεθεί και σήμερα, μια και είχε αποτέλεσμα στο ΣΕΦ ειδικά όταν ήταν στην πεντάδα των «ερυθρολεύκων» ο Ουόκαπ. Ο Ολυμπιακός όμως έδειξε στο ΟΑΚΑ πως είναι έτοιμος και θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση του Πρίφτη.

Επίσης ενδιαφέρον έχει ο τρόπος που θα επιλέξει ο προπονητής του Παναθηναϊκού να αντιμετωπίσει τον Φαλ. Ο Γάλλος «δεινόσαυρος» έχει εξελιχθεί σε μεγάλο «πονοκέφαλο» για πολλούς προπονητές σε άμυνα και επίθεση. Συνεπώς το τεχνικό τιμ του «τριφυλλιού» θα πρέπει να έχει απαντήσεις…

Λένε πως τα μεγάλα ματς τα κερδίζουν οι μεγάλοι παίκτες κι ο Παναθηναϊκός δεν έχει πολλούς στο ρόστερ. Ευκαιρία λοιπόν να βρει πρόθυμους να γίνουν…