Στόχος η ολοκλήρωση των έργων στο κλειστό γυμναστήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» τα τέλη του 2024!

Στα τέλη του 2024 είναι ο στόχος να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στο κλειστό γυμναστήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά όπου ανήκει το γήπεδο.

Στόχος η ολοκλήρωση των έργων στο κλειστό γυμναστήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» τα τέλη του 2024!

Το δρόμο της φαίνεται πως έχει πάρει η ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου «Πέτρος Καπαγέρωφ» στον Πειραιά και αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση σε δύομιση χρόνια περίπου.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο νομιμότητας του διαγωνισμού για την ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου (που αποτέλεσε το πάλαι έδρα του μπασκετικού Ολυμπιακού...), έδωσε την έγκρισή του και κατά συνέπεια απομένουν μόνο οι υπογραφές της σύμβασης για να αρχίσουν οι εργασίες της ανακατασκευής του, όπως εξήγησε η διοίκηση του ΕΑΚΝ (Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας) Αγίου Κοσμά όπου ανήκει.

Στόχος είναι η χωρητικότητα να φτάνει τις 1.500 θέσεις και να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη του 2024.

Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 8.500.000 ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει από την Περιφέρεια Αττικής, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Πέραν αυτού, ήδη έχουν προχωρήσει οι εργασίες για τις αναγκαίες επισκευές και συντηρήσεις των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, η επισκευή και η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου στη ναυταθλητική μαρίνα καθώς και η ασφάλιση των εισόδων των εγκαταστάσεων στο Μικρολίμανο.

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για τοποθέτηση νέου ηλεκτρονικού πίνακα αποτελεσμάτων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» στον Πειραιά, ενώ άρχισε κι η αντικατάσταση ενεργοβόρων φωτιστικών παλιάς τεχνολογίας με φωτιστικά LED, βάσει ευρωπαϊκών απαιτήσεων κατάλληλου φωτισμού για πισίνες.

Τέλος, μέσα στο 2022 θα ολοκληρωθεί η προμήθεια βατήρων εκκίνησης που θα συνδεθούν με το νέο πίνακα αποτελεσμάτων, καθώς και η ανακαίνιση των αποδυτηρίων και η περιμετρική αλλαγή τζαμιών.