ΕΟΚ: Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Άλκη Καμπανού

Με ανακοίνωση της, η ΕΟΚ ενημέρωσε πως θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου, Άλκη Καμπανού. 

ΕΟΚ: Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Άλκη Καμπανού

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε πως σε όλα τα εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, για να τιμηθεί η μνήμη του Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας από οπαδικά κίνητρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφάσισε την τήρηση ενός λεπτού σιγής σε όλους τους αγώνες Εθνικών και Τοπικών πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 4/2 μέχρι και την Τετάρτη 9/2, σαν έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου μόλις στα 19 του χρόνια Αλκη Καμπανού.

Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής είναι από μόνη της ένα τραγικό γεγονός. Όταν αυτή προέρχεται από δολοφονική ενέργεια σε βάρος ενός νέου ανθρώπου, με τα κίνητρα του δράστη να είναι οπαδικά, τότε τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την οδύνη που προκαλείται.
Ο αθλητισμός πρεσβεύει τελείως διαφορετικά ήθη. Τα ευχολόγια δεν βοηθούν, όπως δυστυχώς έχει αποδειχθεί σε βάθος χρόνων, στην εξάλειψη του παραλογισμού της βίας στο όνομα του αθλητισμού. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκέπασε τον Αλκη, ας είναι πάντα ζωντανή η μνήμη του και ας αποδειχθεί κάποτε εφικτό το τέλος αυτού του παραλογισμού»