Ας είναι και έτσι!

Ο Ολυμπιακός σε ένα ...τρελό παιχνίδι κέρδισε στα Άνω Λιόσια την ΑΕΚ

Ας είναι και έτσι!

Σε ένα παιχνίδι κόντρα σε κάθε λογική, ο Ολυμπιακός απέδρασε από τα Άνω Λιόσια με ένα ανέλπιστο όπως πήγε το παιχνίδι διπλό, επικρατώντας της ΑΕΚ με 80-74. Κλισέ αλλά θα λέγαμε ότι ο Ολυμπιακός έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε και πορτοφόλι. Πίσω με 16 στο 27’ (55-39), δεν φαίνονταν ικανοί οι «ερυθρόλευκοι» να γυρίσουν το παιχνίδι, να όμως που τα κατάφεραν! Αν σε κάποιον το οφείλουν αυτό, είναι στον Κώστα Σλούκα. Το μπάσκετ μπορεί να είναι ομαδικό άθλημα αλλά είναι και άθλημα προσωπικοτήτων και ο Σλούκας απέδειξε το Σάββατο πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Πήρε πάνω του τον Ολυμπιακό όταν όλα φαίνονταν μαύρα και με μεγάλα σουτ κατόρθωσε να φέρει τούμπα το ματς. Έκλεψε έτσι και τη δόξα από τον Άντι Ράουτινς που έως τότε ήταν πραγματικά ασταμάτητος.

Πολύτιμος ήταν και ο Λαρεντζάκης με το γνωστό του πάθος (παίζοντας στο «3» μετά και την απουσία του Βεζένκοφ), ενώ βοήθειες έδωσαν και οι Μάρτιν, Ζαν-Σαρλ και Ουόκαπ. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε και το Σάββατο με αρκετές απουσίες, αλλά το ίδιο ίσχυε και για την ΑΕΚ που δεν είχε μάλιστα τον προπονητή της στον πάγκο. Συν τοις άλλοις προετοιμάστηκε ελλιπώς λόγω της κακοκαιρίας. Αξίζουν έτσι μπράβο και στην ΑΕΚ που έκανε μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της, αλλά έμεινε με το… αχ.

Κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός θα πρέπει γρήγορα να ξεχάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι και να κρατήσει μόνο τη νίκη. Μέχρι και το 55-39 ήταν κακός, φανερά επηρεασμένος από την ήττα στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα. Χωρίς ρυθμό στο παιχνίδι του και κακές επιλογές στην επίθεση. Οι μόλις 27 πόντοι στο ημίχρονο μιλούν από μόνοι τους. Για μια ομάδα με μέσον όρο κοντά στους 100 πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τον περιμένει τώρα ταξίδι στην Ισπανία για τα παιχνίδια με Ρεάλ και Μπασκόνια. Θα πρέπει να φανεί δυνατός.

ΥΓ.1: Όχι, δεν τον ξεχάσαμε. Ο Σλούκας μπορεί να ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής, όμως κατά τη γνώμη μας το σουτ του αγώνα πέτυχε ο… Έισι κάνοντας το 65-70!

ΥΓ.2: Εάν αυτό ήταν 10% (της χωρητικότητας) στα Άνω Λιόσια το Σάββατο, τότε θα ξεχάσουμε και τα μαθηματικά που ξέρουμε…