Α2 μπάσκετ: Μόνη αήττητη ως τώρα η Καρδίτσα - Με ποιους θα παλέψει για την άνοδο

Η Καρδίτσα ξεχωρίζει ως τώρα στην φετινή Α2, δεν είναι όμως μόνη - Τρίτων, Ελευθερούπολη, Ψυχικό, Μαρούσι και Κόροιβος θα δώσουν μάχη - Γρίφος ο Χαρίλαος Τρικούπης

Α2 μπάσκετ: Μόνη αήττητη ως τώρα η Καρδίτσα - Με ποιους θα παλέψει για την άνοδο

Από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων είναι αυτό της φετινής Α2. Εάν εξαιρέσουμε τις Δάφνη Δαφνίου και Οίακα Ναυπλίου που μόνο με ένα θαύμα θα γλιτώσουν τον υποβιβασμό, όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι ανταγωνιστικές και βλέπουμε όμορφα παιχνίδια με θέαμα.

Φυσικά υπάρχουν ομάδες που ξεχωρίζουν, όπως η Καρδίτσα. Οι Θεσσαλοί μπορεί να μην είναι στην κορυφή λόγω των λιγότερων παιχνιδιών που έχουν δώσει (λόγω πανδημίας), αλλά είναι οι μόνοι αήττητοι και δείχνουν φαβορί για την άνοδο. Μπουρούσης και Βεργίνης ανέβασαν επίπεδο τον ΑΣΚ.

Τα προγνωστικά (για πορεία πρωταθλητισμού) επιβεβαίωσε και ο ιστορικός Τρίτων που με τον Μαυροκεφαλίδη μπροστάρη είναι αυτήν τη στιγμή στην πρώτη θέση. Το θέμα είναι αν θα αντέξει μέχρι τέλους.

Διεκδικήτρια της ανόδου και η Ελευθερούπολη που για άλλη μια χρονιά είναι από τα… ισχυρά χαρτιά της κατηγορίας. Το Ψυχικό ως συνήθως εκπλήσσει ευχάριστα (έχει τον τρόπο!), ενώ πολύ καλά τα πάει και ο Κόροιβος Αμαλιάδας. Στο… κόλπο είναι και το Μαρούσι. Η παρέα του Γκαγκαλούδη μπορεί να μην ξεκίνησε και τόσο καλά, αλλά πήρε μπρος και θεωρούμε ότι θα είναι στα πλέι οφ.

Ερωτηματικό ο Χαρίλαος Τρικούπης. Έχει ισχυρό ρόστερ, ξεκίνησε κι αυτό άσχημα, αναγκάστηκε να διώξει τον Καλαμπάκο, αλλά ανακάμπτει και τρέχει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Δεν ξεγράφουμε τους Μεσολογγίτες.

Αμύντας, Πανερυθραϊκός και Καβάλα είναι μια τριάδα-μπαλαντέρ. Δεν θα κινδυνεύσουν, ούτε όμως θα μπορέσουν να φτάσουν και πολύ ψηλά. Από κει και πέρα πάμε στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού. Παγκράτι, Φίλιππος Βέροιας και Αγρίνιο θα τα δώσουν όλα για την παραμονή.

Ας θυμηθούμε και το σύστημα διεξαγωγής. Ο πρώτος της κανονικής περιόδου ανεβαίνει απευθείας στην Α1, ενώ από τα πλέι οφ (θέσεις 2-5) θα ανέβει μία ακόμη ομάδα. Οι δύο τελευταίοι της βαθμολογίας υποβιβάζονται απευθείας στη Β’ Εθνική, ενώ θα πέσουν κι άλλες δύο από τα πλέι άουτ (θέσεις 10-13).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Τρίτων 21 (9-3)
  2. Ψυχικό 19 (8-3)
  3. Κόροιβος Αμαλιάδας 19 (7-5)
  4. Μαρούσι 19 (7-5)
  5. Ελευθερούπολη 18 (8-2)
  6. Αμύντας 17 (6-5)
  7. Πανερυθραϊκός 17 (6-5)
  8. Καρδίτσα 16 (8-0)
  9. Καβάλα 16 (6-4)
  10. Χαρίλαος Τρικούπης 15 (5-5)
  11. Παγκράτι 15 (4-7)
  12. Φίλιππος Βέροιας 15 (4-7)
  13. Αγρίνιο 14 (3-8)
  14. Δάφνη Δαφνίου 11 (0-11)
  15. Οίαξ Ναυπλίου 11 (0-11)