ΠΑΟΚ: Χωρίς Γκρίφιν κόντρα στην Ιγκογκέα

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Ιγκογκέα (29/12, 19:30) χωρίς να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μάλκολμ Γκρίφιν. 

ΠΑΟΚ: Χωρίς Γκρίφιν κόντρα στην Ιγκογκέα

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αγώνα με την Ιγκογκέα, με την προπόνηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο PAOK Sports Arena.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε συνεχή διαδικασία ενσωμάτωσης όλων των παικτών, ωστόσο θα έχει μία δεδομένη απουσία στον αυριανό πολύ σημαντικό αγώνα, καθώς ο Μάλκολμ Γκρίφιν δεν είναι ακόμη έτοιμος να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς και αποκλείστηκε από την αποστολή.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης, αναφερόμενος στο αυριανό παιχνίδι, τόνισε: «Παίζουμε ένα παιχνίδι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα καθορίσει το πλεονέκτημα έδρας στη διαδικασία των Play-Ins. Είναι ένα παιχνίδι που θέλαμε να το παίξουμε υπό διαφορετικές συνθήκες, θα πάμε με τις γνωστές απώλειες. Δεν έχουμε αντικαταστήσει ακόμη τον Carter, δεν έχουμε βρει κάποιον παίκτη, σίγουρα θα απουσιάσει ο Griffin, αλλά αυτό που μας κρατά σε... αχαρτογράφητα νερά είναι η εικόνα που θα δείξει η ομάδα, καθώς έχουμε κάνει μόλις 3 προπονήσεις όλοι μαζί».

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε σε αυτά που θα κρίνουν τον αυριανό αγώνα:«Ο ρυθμός είναι σημαντικός για το παιχνίδι, ο έλεγχος στα ριμπάουντ, γιατί η Igokea είναι η καλύτερη ομάδα στον όμιλό μας όσον αφορά το επιθετικό ριμπάουντ. Πάνε πολύ δυνατά στο επιθετικό ριμπάουντ, είναι ένας τομέας που μας στοίχισε τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι, χάσαμε πολύ κρίσιμα αμυντικά ριμπάουντ στο τελευταίο τετράλεπτο, εκεί που γύρισε το ματς και ηττηθήκαμε. Ξαναλέω, είναι ένα παιχνίδι στο οποίο δεν έχουμε τη σιγουριά, όσο σιγουριά μπορεί να έχει κάποιος, του πως θα εμφανιστεί η ομάδα. Περιμένουμε και εμείς να δούμε πως θα αντιδράσουν τα παιδιά αύριο».

Η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση, επιτεύχθηκε με πολλά προβλήματα και ο Λυκογιάννης σχολίασε: «Θεωρώ πως αν δεν είχαμε προβλήματα τραυματισμών, ενδεχομένως να ήμασταν ήδη στους «16». Τουλάχιστον, με την εικόνα που έχω, έτσι όπως πήγε ο όμιλός μας και κυρίως επειδή ήταν περίπου ισοδύναμες όλες οι ομάδες, υπήρχαν μικρές διαφορές. Σίγουρα η Galatasaray είχε μεγαλύτερη ποιότητα. Όλα τα παιχνίδια ήταν κλειστά, όλες οι ομάδες ήταν κοντά, όλες διεκδίκησαν τις θέσεις πρόκρισης και μέχρι το τελευταίο ματς διεκδικείται η 2η και η 3η θέση. Είναι μια επιτυχία, θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα, θα μπορούσε να είναι και λίγο καλύτερες οι συνθήκες διεξαγωγής αυτού του παιχνιδιού, αλλά πορεύεσαι με ό,τι βρίσκεις μπροστά σου κάθε φορά».