Μάντζαρης: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι από τους βασικούς λόγους που ήρθα στην Θεσσαλονίκη»

Ο γκαρντ του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Μάντζαρης παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Μάντζαρης: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι από τους βασικούς λόγους που ήρθα στην Θεσσαλονίκη»

Με 308 συμμετοχές στην Stoiximan Basket League, 210 στην Euroleague, 2 τίτλους Euroleague και 3 Πρωταθλήματα Ελλάδας ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι από τους πιο έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες του 30ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ο 31χρονος πόιντ γκαρντ εξηγεί στο www.esake.gr τον ρόλο που έπαιξε ο κόσμος του «Δικέφαλου του Βορρά» στην απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, πως η ομάδα του πέτυχε επιβλητική επικράτηση στο ντέρμπι με αντίπαλο τον Άρη, και τονίζει ότι: «Σύμφωνα με το ταλέντο και την «χημεία» της ομάδας πιστεύω ότι στον ΠΑΟΚ αξίζει μια θέση στην πρώτη τετράδα, πεντάδα της βαθμολογίας της Basket League».

«Είναι πολύ ανταγωνιστικό και η επιστροφή του Ολυμπιακού προσφέρει άλλη αίγλη», επισημαίνει ο Μάντζαρης για το 30ο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Περίμενες τέτοια εξέλιξη στο πρώτο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης της καριέρας σου, ήταν η πρώτη ερώτηση που απευθύναμε στον 31χρονο πλέι μέικερ.

«Μπήκαμε με το... μαχαίρι στα δόντια στον αγώνα», απαντά ο Μάντζαρης και εξηγεί: «Δείξαμε ότι το θέλαμε πιο πολύ και ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι. Η... μισή δουλειά έγινε στο πρώτο δεκάλεπτο. Με την διαφορά που πήραμε και τον τρόπο που παίζαμε «βάλαμε» τον κόσμο στο παιχνίδι και πήραμε ώθηση για την συνέχεια».

- Ήταν ένα ματς που είχατε ανάγκη τους δύο βαθμούς, δεν ήταν μόνο θέμα γοητρού, σωστά;

«Σίγουρα θέλαμε τη νίκη για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους. Είχαμε μείνει πίσω στην βαθμολογία και θέλαμε να αποδείξουμε ότι δεν αξίζουμε να βρισκόμαστε σε τέτοια θέση. Ασφαλώς αποτέλεσε κίνητρο και το γόητρο, γιατί ξέρουμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια για τον κόσμο του ΠΑΟΚ».

- Θα αποτελέσει αυτή η νίκη εφαλτήριο για μια καλύτερη πορεία του «Δικέφαλου του Βορρά» στην συνέχεια;

«Αυτό θέλουμε και για να τα καταφέρουμε πρέπει να αρχίσουμε να νικάμε εκτός έδρας αρχής γενομένης από την συνάντηση του προσεχούς Σαββάτου (18/12, 17:00) στην Νίκαια με αντίπαλο τον Ιωνικό».

- Που μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ mateco στην Stoiximan Basket League της φετινής σεζόν;

«Σύμφωνα με το ταλέντο του ρόστερ και την «χημεία» της ομάδας πιστεύω ότι στον ΠΑΟΚ mateco αξίζει μια θέση την πρώτη τετράδα, πεντάδα. Έχουμε μείνει πράγματι πίσω στην βαθμολογία μέχρι τώρα, αλλά είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την εικόνα μας και να έχουμε καλύτερη συνέχεια».

- Εσύ προσαρμόστηκες γρήγορα στο παιχνίδι του «Δικέφαλου του Βορρά».

«Είχα δει 2-3 αγώνες του ΠΑΟΚ mateco πριν υπογράψω και ήξερα ότι χρειαζόταν έναν παίκτη που να δημιουργεί και να καθοδηγεί την ομάδα. Να ξέρει να δίνει την μπάλα, να οργανώνει. Έχουν ταλέντο και οι Έλληνες και οι ξένοι παίκτες μας. Έχουμε πολλά στοιχεία που μπορούμε να βγάλουμε στο γήπεδο. Πιστεύω ότι τώρα που είμαστε όλοι υγιείς θα το κάνουμε από αγώνα σε αγώνα».

- Έχει περιθώρια βελτίωσης δηλαδή ο ΠΑΟΚ mateco;

«Δεν είναι η εικόνα που έχουμε δείξει μέχρι τώρα εκείνη που μπορούμε. Έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Είχαμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών και ασθενειών και δεν είχαμε προπονηθεί μέχρι πρόσφατα όλοι μαζί».

- Στην Ευρώπη θα προχωρήσετε;

«Πρώτα από όλα θέλουμε να νικήσουμε το προσεχές Σάββατο (18/12) για να αρχίσουμε να κερδίζουμε και μακριά από την έδρα μας.

Την ερχόμενη Τετάρτη (22/12) παίζουμε ένα «τελικό» με αντίπαλο την Ιγκοκέα για την πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League και περιμένουμε από τον κόσμο μας να δημιουργήσει ατμόσφαιρα στο «Παλατάκι» ανάλογη με του αγώνα κόντρα στον Άρη και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».

- Γιατί επέλεξες τον ΠΑΟΚ mateco για να συνεχίσεις την καριέρα σου;

«Μου άρεσε ο τρόπος που με προσέγγισαν ο κόουτς Άρη Λυκογιάννης και ο πρόεδρος Θανάσης Χατζόπουλος. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Ο ΠΑΟΚ mateco έδειξε ότι με θέλει πολύ.

Επίσης, είναι από τους ισχυρότερους συλλόγους στην Ελλάδα και αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, κάτι που το ήθελα πολύ».

- Ποιές είναι οι φιλοδοξίες σου από εδώ και πέρα;

«Να έχω υγεία που είναι το βασικό. Να κάνω ότι μπορώ καλύτερο για την ομάδα μου και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας».

- Ποιά είναι η γνώμη σου για την Stoiximan Basket League της φετινής σεζόν;

«Είναι πολύ ανταγωνιστικό και η επιστροφή του Ολυμπιακού προσφέρει άλλη αίγλη στο Πρωτάθλημα. Στην κακή μέρα τους όλες οι ομάδες μπορούν να χάσουν από οποιονδήποτε αντίπαλο. Πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος για να προχωράς με νίκες».

- Θέλεις να προσθέσεις κάτι;

«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι από τους βασικούς λόγους που ήρθα στην Θεσσαλονίκη. Όταν είχε γίνει γνωστό ότι συζητάγαμε με την διοίκηση οι φίλοι της ομάδας μου έστελναν μηνύματα και με καλούσαν να υπογράψω στον ΠΑΟΚ.

Στο διάστημα που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ mateco, ο κόσμος της ομάδας με έχει «αγκαλιάσει». Στην ομάδα νιώσαμε μεγάλη ικανοποίηση που προσφέραμε χαρά στους φίλους μας με τη νίκη επί του Άρη.

Θέλω, επίσης, να εκφράσω στα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Στέφαν Γέλοβατς. Είναι τραγωδία για το ελληνικό και παγκόσμιο μπάσκετ να χάνεται ένας τόσο νέος άνθρωπος. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Είναι σημαντικό ότι έκανε ο ΕΣΑΚΕ για να τιμήσει την μνήμη του την προηγούμενη αγωνιστική».