Απόλλων Πάτρας - Τσαλμπούρης: Έγραψαν ιστορία με τρίποντα και πόντους

Ιστορικές επιδόσεις επεφύλασσε το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ για τον Απόλλωνα Πάτρας και τον Γιώργο Τσαλμπούρη. 

Απόλλων Πάτρας - Τσαλμπούρης: Έγραψαν ιστορία με τρίποντα και πόντους

Ιστορικές επιδόσεις σημείωσαν ο Απόλλων Πάτρας και ο Γιώργος Τσαλμπούρης στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Η αχαϊκή ομάδα σημείωσε την κορυφαία επίδοση τριπόντων στην ιστορία της στη Basket League και ο διεθνής σέντερ την κορυφαία επίδοση πόντων από Έλληνα παίκτη του Απόλλωνα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

«Συνδυασμό ιστορικών επιδόσεων άφησε το χθεσινό παιχνίδι του Απόλλωνα Oscar με τον ΠΑΟΚ Mateco για την ομάδα της Πάτρας και τον Γιώργο Τσαλμπούρη. Η αχαϊκή ομάδα σημείωσε την κορυφαία επίδοση τριπόντων στην ιστορία της στη Stoiximan Basket League και ο διεθνής σέντερ την κορυφαία επίδοση πόντων από Έλληνα παίκτη του Απόλλωνα Oscar κόντρα στον Δικέφαλο, στα ματς της Πάτρας.

Πιο συγκεκριμένα…

*Οι 25 πόντοι του Τσαλμπούρη είναι οι περισσότεροι που σημείωσε Έλληνας παίκτης του Απόλλωνα Oscar κόντρα στον ΠΑΟΚ Mateco στην Πάτρα για τη Stoiximan Basket League. Η προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη των 23 πόντων που σημείωσε ο Γιάννης Μολφέτας στο παιχνίδι της περιόδου 1997-98 (86-94). Το ρεκόρ μεταξύ των Ελλήνων παικτών του Απόλλωνα Oscar ανεξαρτήτως έδρας, κρατάει από το ματς της Θεσσαλονίκης της περιόδου 2004-05 ο Χρήστος Χαρίσης. Είχε σταματήσει στους 32 οδηγώντας τον Απόλλωνα Oscar στη μοναδική επιτυχία του επί του ΠΑΟΚ Mateco στη Θεσσαλονίκη για τη Stoiximan Basket League.

Ο Τσαλμπούρης έκανε το πιο παραγωγικό, επιθετικά, παιχνίδι του στη Stoiximan Basket League σημειώνοντας νέα ατομικά ρεκόρ τόσο εκτελεστικά, όσο και δημιουργικά. Οι 25 πόντοι αποτελούν ρεκόρ καριέρας αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 22 που σημείωσε πέρυσι ως παίκτης του ΠΑΟΚ Mateco στο ματς της Πυλαίας με τον Άρη.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό όμως είναι το ρεκόρ καριέρας που «έγραψε» ο διεθνής σέντερ στις ασίστ, αφού είχε έξι στο ματς με τον ΠΑΟΚ mateco ενώ στις προηγούμενες 103 εμφανίσεις του στην κατηγορία δεν είχε ξεπεράσει τις τρεις! Τόσες είχε πέρυσι με τον Δικέφαλο στο εντός έδρας ματς με το Μεσολόγγι και δύο φορές φέτος κόντρα στον Προμηθέα και τον Ηρακλή».