Ζήσης: «Το 1987 ήταν ο λόγος που η γενιά μου έπαιξε μπάσκετ» (vid)

Βαγγέλης Λιόλιος, Δήμος Ντικούδης και Νίκος Ζήσης, αναφέρθηκαν στο παρόν, αλλά και στο παρελθόν της Εθνικής μας ομάδας.

Ζήσης: «Το 1987 ήταν ο λόγος που η γενιά μου έπαιξε μπάσκετ» (vid)

Μετά από τη Μεγάλη Βρετανία στο Νιούκαστλ, η Εθνική μας ομάδα ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη όπου και θα αντιμετωπίσει για τα Προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2023 την Λευκορωσία (28/11, 17:00) στο “Nick Galis Hall” σε μία κρίσιμη αναμέτρηση.

Παράλληλα με αυτό το παιχνίδι η ΕΟΚ μετέφερε τα τρόπαια του Ευρωμπάσκετ 1987 και του 2005 στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο ιστορικό μουσείο της ΧΑΝΘ όπου πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση.

Στο πλαίσιο της μίλησαν στις κάμερες για την Εθνική και το ελληνικό μπάσκετ ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, ο General Manager και άλλοτε αρχηγός της Ομάδας Νίκος Ζήσης και ο υπεύθυνος των Εθνικών Δήμος Ντικούδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Βαγγέλης Λιόλιος: “Είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι ξανά εδώ ως Πρόεδρος γιατί είχα έρθει αρκετές φορές. Είναι τιμή που είμαστε μαζί με τα δύο τρόπαια του Ευρωμπάσκετ του 1987 και του 2005 που μας σημάδεψαν ως σύγχρονη μπασκετική ιστορία και συμπίπτουν κιόλας με τον αγώνα της Εθνικής Ανδρών μετά από δεκαετίες που έχει να παίξει στη Θεσσαλονίκη”.

Δήμος Ντικούδης: “Το Κύπελλο του 1987 είναι μία τεράστια στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ. Μας άφησε μία τεράστια κληρονομιά, έκανε το κόσμο να αγαπήσει το άθλημα και άνθρωποι σαν τον Νίκο (Γκάλη) μας έβαλαν στα γήπεδα και στα παρκέ. Και το δικό μας το Κύπελλο έχει μία ιδιαίτερη ιστορία, καθώς είχαμε περάσει πολλές απογοητεύσεις μέχρι να το σηκώσουμε στα χέρια μας. Τώρα που το βλέπω είναι κάτι πρωτόγνωρο γιατί θυμάμαι εκείνες τις στιγμές στην Ομάδα με την παρέα. Ελπίζω να έφερε και άλλα παιδιά στο μπάσκετ και κοντά στην Εθνική”.

Νίκος Ζήσης: “Βλέποντας και τα δύο κύπελλα μου έρχονται αναμνήσεις από το παρελθόν. Ο λόγος που η γενιά μου κατέκτησε κάτι είναι αυτό το Κύπελλο. Σαν μικρά παιδιά πανηγυρίζαμε και είναι ο λόγος που η γενιά μου αγάπησε το μπάσκετ. Είναι ο λόγος που ζήσαμε την ευλογία του να δίνεις στο κόσμο στον ελληνικό λαό μία μεγάλη χαρά. Επίσης χαίρομαι ιδιαίτερα που όλο αυτό γίνεται στο μουσείο της ΧΑΝΘ και αξίζει για όλους να δουν την ιστορία του μπάσκετ από κοντά”.