Γκίκας: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Προμηθέα

Ο Νίκος Γκίκας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Προμηθέα Πατρών στη Basket League.

Γκίκας: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Προμηθέα

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Προμηθέα Πατρών έγινε ο Νίκος Γκίκας μετά τους εννέα πόντους που σημείωσε στο παιχνίδι με τον Κολοσσό.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

«Συνέδεσε το όνομα του με τα τρία πρώτα χρόνια του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League. Επέστρεψε στην Πάτρα φέτος και συνεχίζει να «σκαρφαλώνει» στις ιστορικές λίστες της αχαϊκής ομάδας. Ο Νίκος Γκίκας είναι από χθες ο πρώτος σκόρερ του Προμηθέα στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο Γκίκας με τους εννιά πόντους του στον νικηφόρο αγώνα με τον Κολοσσό H Hotels, έφτασε τους 754 σε 102 αγώνες και για να γίνει ο πρώτος σκόρερ του Προμηθέα, ξεπέρασε τον επί διετία συμπαίκτη του Ολεξάντερ Λίποβι που είχε 751 πόντους σε 87 αγώνες. Ο διεθνής γκαρντ είναι πλέον πρώτος σε τέσσερις ιστορικές λίστες της πατρινής ομάδας στη Stoiximan Basket League.

*Στους αγώνες με 102.

*Στους πόντους με 754.

*Στις ασίστ με 437.

*Στα κλεψίματα με 110.

Ακόμη ο Γκίκας…

*Με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, έγινε ο 18ος παίκτης στην ιστορία της Stoiximan Basket League που έφτασε τις 700. Χρειάστηκε 202 αγώνες για να τα καταφέρει.

*Με τα τρία αμυντικά ριμπάουντ που είχε χθες, έγινε ο 4ος της σχετικής λίστας του Προμηθέα. Έφτασε τα 209 και προσπέρασε, όπως και στη λίστα των σκόρερ, τον Ολεξάντερ Λίποβι που είχε 207».