Κασιμίρο κατά Προμηθέα: «Πρώτη φορά απολύθηκα, ενώ πήγαινε καλά η ομάδα μου»

Ο Λουίς Κασιμίρο αναφέρθηκε στην απόφαση του Προμηθέα να τον απολύσει, τονίζοντας ότι οι λόγοι αυτής της απόφασης δεν ήταν αγωνιστικοί

Κασιμίρο κατά Προμηθέα: «Πρώτη φορά απολύθηκα, ενώ πήγαινε καλά η ομάδα μου»

Ο Προμηθέας έλυσε την συνεργασία του με τον Λουίς Κασιμίρο, μόλις τρεις μήνες μετά την πρόσληψή του. Η κίνηση αυτή των Πατρινών προκάλεσε αίσθηση στην Ισπανία, με τον Ίβηρα τεχνικό να παραχωρεί σχετική συνέντευξη στην ηλεκτρονική έκδοση της "Mundo Deportivo":

«Εξεπλάγην που απολύθηκα, επειδή ήμασταν φιναλίστ στο Super Cup κόντρα στον Παναθηναϊκό, ήμασταν δεύτεροι στο πρωτάθλημα και στο EuroCup είχαμε ηττηθεί από Βαλένθια και Γκραν Κανάρια, ενώ η μόνη κακή εμφάνιση ήρθε στην Γαλλία κόντρα στην Μπουργκ (ήττα με 92-62). Οι λόγοι (σ.σ της απόλυσης) δεν ήταν αγωνιστικοί. Μπορεί να λένε ότι έφταιγε αυτό το παιχνίδι (σ.σ κόντρα στην Μπουργκ), αλλά υπάρχουν πολλά από πίσω. Υπάρχουν ζητήματα τα οποία βλέπαμε διαφορετικά οι δύο πλευρές και δεν είμαι ακριβώς ένας διαχειρίσιμος προπονητής. Είναι η πρώτη φορά που απολύθηκα ενώ πήγαινε καλά η ομάδα μου».

Ερωτηθείς για το αν θα ήθελε να επεκταθεί περισσότερο στο ζήτημα, εκείνος αρνήθηκε: «Δεν παρενέβη κανείς στην δουλειά μου στο μπασκετικό κομμάτι, αλλά όλα τα άλλα που έγιναν αφορούν εμένα και τον σύλλογο. Δεν μου αρέσει να κοιτάζω πίσω και δεν είμαι άνθρωπος που χρησιμοποιεί δικαιολογίες. Ξέρω ότι θα θέλατε να μάθετε περισσότερα, αλλά δεν θα το μάθετε από μένα».

Στη συνέχεια, εξέφρασε το παράπονό του για τη συνεργασία του με την ομάδα της Πάτρας: «Έμοιαζε με έναν παθιασμένο έρωτα όλο αυτό. Με την ίδια ταχύτητα που με ερωτεύτηκαν και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να με πείσουν, μετά άλλαξαν τα συναισθήματά τους και έσβησε η αγάπη. Και όταν τελειώνει η αγάπη, δεν μένει τίποτα άλλο».

Όσον αφορά στους στόχους που τέθηκαν από τους ιθύνοντες του Προμηθέα στον Κασιμίρο, ο Ισπανός ξεκαθάρισε ότι: «Απλώς να εμφανιστεί καλύτερη η ομάδα. Δεν μίλησαν συγκεκριμένα για στόχους για το πρωτάθλημα, αν και ήθελαν να είναι ψηλά η ομάδα στο EuroCup. Και έδωσαν σημασία στο Super Cup επειδή διεξαγόταν στην Πάτρα».

Σχετικά με το μπάτζετ, τόνισε: «Οι μισθοί των παικτών και των προπονητών είναι περίπου 1.2 εκατ. ευρώ, που θα ήταν από τα χαμηλότερα μπάτζετ στην Ισπανία, αλλά ανήκει κάπου στην μέση στην Ελλάδα. Είναι ένα πρότζεκτ με λίγα λεφτά που αναπτύσσεται. Ο σύλλογος προσέχει την προπόνηση των παικτών, έχει ακαδημίες και ένα μέρος όπου δουλεύουν όλοι».

Κλείνοντας, ο Ισπανός προπονητής συνέκρινε την Basket League με την ACB Liga: «Σε επίπεδο οργάνωσης, η ACB είναι πολύ μπροστά. Σε επίπεδο ανταγωνισμού, τα ματς ήταν ανταγωνιστικά και περνούσα καλά νικώντας, αν και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι πολύμπροστά και αυτό τους δίνει το δικαίωμα να εστιάσουν στην EuroLeague, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι ισπανικές ομάδες.

Τα μπάτζετ έπεσαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και νομίζω ότι αυτό σε συνδυασμό με το επίπεδο του ανταγωνισμού είχε επίδραση σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που έπεσαν επίπεδο στην Ευρώπη, αν και ο Ολυμπιακός φέτος είναι δυνατός.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, το μπάσκετ είναι πιο σκληρό και με περισσότερο πάθος στην Ελλάδα. Επιτρέπονται περισσότεροι οι επαφές. Το στυλ είναι διαφορετικό, οι ομάδες στηρίζονται περισσότερο στο ατομικό ταλέντο από ότι στην Ισπανία, όπου όλα εξαρτώνται από την ομαδική προσπάθεια και υπάρχει περισσότερη τακτική και πειθαρχία. Αυτό κάνει πιο δύσκολο στους νέους παίκτες να προσαρμοστούν στα δεδομένα».