Σαλούστρος ο πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς

Ο Χρήστος Σαλούστρος πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών κερδίζοντας το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της χρονιάς.

Σαλούστρος ο πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς

Μετά από μία μεστή χρονιά με τον Προμηθέα Πατρών ο Χρήστος Σαλούστρος πήρε τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη για την φετινή σεζόν.

Ο Έλληνας φόργουορντ σημείωσε φέτος 10.1 πόντους (με 38.3% στα τρίποντα), 4.4 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ κατά μέσο όρο. Η πορεία του ήταν ανοδική φτάνοντας με την ομάδα του Μάκη Γιατρά στους μικρούς τελικούς κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Η απουσία του στοίχισε στην ομάδα της Πάτρας που ηττήθηκε από τον ''δικέφαλο του Βορρά'' ενδεικτικό της επιρροής που είχε ο παίκτης στο παιχνίδι της ομάδας. Η φετινή του χρονιά επιβραβεύτηκε με το καλύτερο τρόπο καθώς εκτός από το βραβείο κέρδισε και μία θέση στην Εθνική μας ομάδα που συμμετείχε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο 28χρονος καλαθοσφαιριστής δήλωσε:

"Είναι μεγάλη τιμή και διάκριση για εμένα αυτό το βραβείο, αλλά και η γενικότερη αναγνώριση που γίνεται στο πρόσωπό μου, καθώς οι ψήφοι προέρχονται από αρχηγούς, προπονητές, ΜΜΕ και φίλαθλο κοινό.Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ομάδα μου, τον Προμηθέα, στους συμπαίκτες μου και στους προπονητές μου, οι οποίοι με την αμέριστη συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν σε όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, με ώθησαν σε αυτήν τη διάκριση.Τέλος, το συγκεκριμένο βραβείο, μου δίνει κίνητρο για να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά και μαζί με την ομάδα μου να πετύχουμε ακόμη περισσότερα πράματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Άλλωστε, το άθλημα είναι ομαδικό και μέσα από την ομάδα έρχονται και οι ατομικές επιτυχίες. Και ο Προμηθέας είναι υπόδειγμα ομάδας. Εύχομαι καλό καλοκαίρι, με υγεία και ξεκούραση σε όλον τον κόσμο και του χρόνου να έχουμε μια σεζόν μακριά από τραυματισμούς και βία στα γήπεδα".