Πρίντεζης: «Έπιασε» τον Τσαρτσαρή και «κυνηγάει» τον Δημήτρη Παπανικολάου

Ο Γιώργος Πρίντεζης θέλει ακόμη 110 πόντους για να μπει στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ στην ιστορία της Basket League. «Έπιασε» τον Τσαρτσαρή και...κυνηγάει τον Δημήτρη Παπανικολάου.

Πρίντεζης: «Έπιασε» τον Τσαρτσαρή και «κυνηγάει» τον Δημήτρη Παπανικολάου

Ήταν ένας από τους πέντε παίκτες του Ολυμπιακού που έφτασαν σε διψήφια επίδοση πόντων στη νίκη επί του Λαυρίου Megabolt όμως οι 11 πόντοι έδωσαν κάτι περισσότερο στον Γιώργο Πρίντεζη. Τον κατέστησαν 11ο σκόρερ στην ιστορία της Stoiximan Basket League.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έφτασε τους 3.539 πόντους καριέρας και με αυτούς στη 12η θέση της σχετικής λίστας τον Κώστα Τσαρτσαρή τον οποίο θα προσπεράσει σύντομα για να βάλει πλώρη για τη 10άδα αφού απέχει 110 πόντους από τον Δημήτρη Παπανικολάου (3.648).

Μέσα από το ματς που έριξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής της 30ής Stoiximan Basket League, έφτασε σε μία ξεχωριστή επίδοση πόντων και ο Κώστας Παπανικολάου. Με τους επτά πόντους του, έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τους 1.700.

Ακόμη, ο Κώστας Σλούκας έχοντας 3/8 δίποντα μπήκε στην πρώτη 25άδα των παικτών του Ολυμπιακού με τα περισσότερα εύστοχα δίποντα στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τα 213 και ξεπέρασε κατά δύο τον Θοδωρή Παπαλουκά.


Σε ομαδικό επίπεδο…

Τη θετική παράδοση που έχτισε απέναντι στο Λαύριο Megabolt συντήρησε ο Ολυμπιακός, φτάνοντας απόψε τις εννιά νίκες σε ισάριθμα ματς της Stoiximan Basket League απέναντι του. Το έκανε μέσα από μία σειρά μεγάλων επιδόσεων…

*Ο Ολυμπιακός μπήκε στο Πρωτάθλημα με δύο «100άρες» αφού μετά τους 103 επί της ΑΕΚ, σημείωσε σήμερα 108 στην κορυφαία επίδοση των δύο πρώτων αγωνιστικών.

*Η κυριαρχία του Ολυμπιακού οικοδομήθηκε στην τρίτη περίοδο στη διάρκεια της οποίας έκανε επιμέρους σκορ 39-13. Οι 39 πόντοι αποτελούν νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν οι 31 που είχε στην τέταρτη περίοδο του ματς με την ΑΕΚ, όσους είχε και ο Άρης στην τρίτη περίοδο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

*Στη διάρκεια της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός έκανε ένα σερί 14-0 που είναι το μεγαλύτερο των δύο πρώτων αγωνιστικών αφού από ένα 11-0 είχαν κάνει το Λαύριο Megabolt στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ και σήμερα ο Κολοσσός H Hotels με τον Απόλλωνα Oscar. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 46-66 του 24:59, 46-80 στο 27:53.

*Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε 59 πόντους δεύτερου ημιχρόνου, όπως ακριβώς και στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ, στην καλύτερη σχετική επίδοση των δύο πρώτων «στροφών».

*Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 29 εύστοχα δίποντα, τα περισσότερα των δύο αγωνιστικών αφού 27 είχε το Περιστέρι Vitabiotics στην πρεμιέρα με τον Προμηθέα.

*Εκτέλεσαν όμως πολύ καλά και από το τρίποντο. Έχοντας 12/24 σουτ από την περίμετρο σημείωσαν την πρώτη επίδοση 50% του φετινού Πρωταθλήματος αφού η προηγούμενη καλύτερη ήταν το 46,15% (12/26) που είχε χθες ο Προμηθέας απέναντι στον ΠΑΟΚ.

*Οι νικητές πήραν συνολικά 21 πόντους από δεύτερες επιθέσεις που αποτελούν επίσης την κορυφαία φετινή επίδοση αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 19 που είχε ο Ιωνικός HNC Revolution στο χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη.

*Επιπλέον, ο Ολυμπιακός είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων όπως και στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ. Είναι κάτι που κατάφερε μόνο ο Ιωνικός HNC Revolution στον χθεσινό του αγώνα.

*Ρεκόρ περιόδου αποτελούν και οι 40 πόντοι με τους οποίους προηγήθηκαν οι νικητές στην εξέλιξη του αγώνα (στο 36:30), αφού η προηγούμενη μεγαλύτερη διαφορά ήταν το +25 του τελικού σκορ του αγώνα τους με την ΑΕΚ.

*Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» με τα 11 λάθη που καταγράφηκαν στη στατιστική τους, έγιναν η τρίτη ομάδα στην ιστορία της Stoiximan Basket League που ξεπέρασε τα 12.000. Είναι αριθμός στον οποίο έφτασαν πρώτοι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και ο Άρης.

Ο Κακλαμανάκης κορυφαίος μπλοκέρ στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt

Με τη μοναδική τάπα του στο αποψινό παιχνίδι, ο Δημήτρης Κακλαμανάκης κατάφερε κάτι ξεχωριστό. Έγινε ο κορυφαίος μπλοκέρ στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt. Ο διεθνής σέντερ έφτασε τις 35 τάπες Πρωταθλήματος με την ομάδα της λαυρεωτικής και ξεπέρασε τον Ντέβιν Ντέιβις με τον οποίο δεν συνυπήρξε στο ρόστερ της, αφού έπαιξε στο Λαύριο Megabolt την προηγούμενη διετία, όταν ο Κακλαμανάκης έπαιξε στη ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Πλέον ο Κακλαμανάκης είναι πρώτος στις ιστορικές λίστες του Λαυρίου Megabolt σε αγώνες, επιθετικά ριμπάουντ και κοψίματα. Σύντομα αυτό θα συμβεί ακόμη στα δίποντα και στα συνολικά ριμπάουντ.

Ακόμη μέσα από το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έχοντας οχτώ πόντους, έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που έφτασε τους 500 στη Stoiximan Basket League.

Ακόμη…

*Ο Βασίλης Μουράτος με τα οχτώ ριμπάουντ που μάζεψε, μπήκε στην πρώτη 10άδα της σχετικής λίστας της ομάδας της λαυρεωτικής και έγινε μάλιστα ο 8ος ριμπάουντερ στην ιστορία της στην κατηγορία. Έφτασε τα 152 και προσπέρασε τους Αντουέιν Ουίγικινς (145), Σάκη Γιαννακόπουλο (145) και Μακένζι Μουρ (148).

Παράλληλα ο διεθνής γκαρντ έγινε ο 4ος της λίστας των παικτών του Λαυρίου Megabolt με τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ. Είχε επτά με τα οποία έφτασε τα 145 και ξεπέρασε τον Τζαμάλ Νίξον.

*Με τους δύο πόντους του ο Πέτρος Γερομιχαλός έγινε ο 16ος παίκτης που έφτασε τους 300 με το Λαύριο Megabolt στη Stoiximan Basket League.

*Παρότι μόνο ένα από τα έξι τρίποντα που επιχείρησε ήταν εύστοχο, ήταν αρκετό για να οδηγήσει τον Τάισον Κάρτερ στην 6η θέση της αντίστοιχης λίστας. Έφτασε τα 56 και ξεπέρασε τον Μιχάλη Περράκη.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Παρότι περιορίστηκε στα 19 αμυντικά ριμπάουντ, αυτά ήταν αρκετά για το Λαύριο Megabolt προκειμένου να γίνει η 18η ομάδα στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τα 4.000. Χρειάστηκε 163 αγώνες για να τα καταφέρει.

*Το Λαύριο Megabolt δεν βρήκε λύσεις από την περίμετρο. Έμεινε στα τρία τρίποντα με ποσοστό 13,63% (3/22) που είναι οι χειρότερες επιδόσεις των δύο πρώτων αγωνιστικών.

*Παράλληλα η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έμεινε χαμηλά και στη δημιουργία. Είχε επτά ασίστ που πέραν του ότι είναι η μικρότερη επίδοση των πρώτων 12 αγώνων της φετινής Stoiximan Basket League –εννιά είχε ο Απόλλων Oscar λίγο νωρίτερα στη Ρόδο- αποτελεί και αρνητικό ρεκόρ 37 αγώνων της στο Πρωτάθλημα. Η προηγούμενη φορά που είχε μια ανάλογη επίδοση ασίστ, ήταν στις 25 Ιανουαρίου 2020 όταν έμεινε και πάλι στις επτά ασίστ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ήφαιστο (67-65).

*Η αναλογία ασίστ/λαθών περιορίστηκε στο 0,5 για τους γηπεδούχους, επίδοση που είναι η χαμηλότερη των δύο πρώτων αγωνιστικών αφού στο 0,6 έμεινε λίγο νωρίτερα ο Απόλλων Oscar στη Ρόδο.

Πηγή: www.esake.gr